De grootste replica ter wereld van de Ark van Noach, die staat in de Amerikaanse staat Kentucky, wordt vanaf deze week ’s avonds verlicht in de kleuren van de regenboog. En niet om daarmee de wereldwijde homobeweging te promoten. 

Ken Ham, initiatiefnemer van de ark, liet media deze week weten dat hij de regenboog als het ware wil terugclaimen van de homobeweging. De regenboog hoort volgens hem niet zozeer bij de homobeweging, maar juist bij Gods volk. De regenboog is namelijk een teken Gods trouw en liefde; Hij zal nooit meer een wereldwijde watervloed over de aarde brengen. 

“We hebben nu permanente regenboog-verlichting bij de Ark Encouter,” schrijft oprichter Ken Ham. “Om de wereld eraan te herinneren aan Zijn verbond met de mens na de vloed. Christenen zouden de regenboog moeten terugclaimen, zoals we nu doen met de Ark Encounter.”

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Christelijk Informatie Platform (CIP). Het originele artikel is hier te vinden. 

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Online and offline storyteller, eindverantwoordelijke CIP.nl

7 Comments

M.Nieuweboer

“En niet om daarmee de wereldwijde homobeweging te promoten.”

Toch is precies dat wat er gebeurt. Het ding wordt met Gay Wooden Box aangeduid. Overigens is dit geen replica. Hij kan niet varen; er is allerlei spul in verwerkt dat ruim 4000 jaar geleden nog niet beschikbaar was; het is gebouwd met apparatuur die hooguit slechts enkele tientallen jaren geleden is uitgevonden. Bovendien blijven de vragen onbeantwoord waar alle benodigde voedsel werd gelaten en waar alle ontlasting heen ging.
Het is onmogelijk om een jaar op water door te brengen in de replica van Ken Ham (…).

Kees Noorlander

Het regenboogsymbool is in christelijk Nederland decennialang gebruikt voor de actie “Er is hoop”: http://static.eo.nl/fileadmin/bestanden-2016/_processed_/csm_er-is-hoop-sticker_01_03c22b6f6a.png

Dat de homobeweging er jaren later ook mee aan de haal is gegaan, wil dus niet zeggen dat de regenboog daarmee het symbool is voor homo’s. Roze is veeleer hun kleur. Overigens was de regenboog er oorspronkelijk pas na de zondvloed. Het lijkt erop dat er voor die tijd nog geen chromatische aberratie was voor de kleuren in het zichtbare licht, of misschien zelfs geen regen.

Peter

Chromatische aberratie of kleurschifting is een optische fout van lenzen en lenzensystemen die ontstaat doordat licht van verschillende golflengten niet in dezelfde mate wordt gebroken aan de lensoppervlakken.
Vermoedelijk wordt het spectrum van het licht bedoeld. Het licht van de zon bestaat uit vele golflengten. Is de bewering dat de zon dermate anders was voor de zondvloed dat er maar 1 golflengte in het zonlicht bestond?
Aangezien er kennelijk planten groeiden voor de zondvloed was er waterdamp in de lucht. Dus lichtbreking. Dus een regenboog.

Kees Noorlander

Als vóór de zondvloed de lichtsnelheid voor alle golflengten van het zichtbare licht in water hetzelfde was, was er toen ook geen regenboog. Het is het verschil in lichtsnelheid bepaalt het verschil in brekingsindex en daarmee zowel de chromatische aberratie als de regenboog.

Peter

`Als vóór de zondvloed de lichtsnelheid voor alle golflengten van het zichtbare licht in water hetzelfde was`

Hoe zou dat kunnen?

Hetty Dolman

“Dat de homobeweging er jaren later ook mee aan de haal is gegaan, wil dus niet zeggen dat de regenboog daarmee het symbool is voor homo’s.”

De Homovlag is in 1978 ontworpen 5 jaar voor de actie ‘Er is hoop’. In die tijd was er ook de rainbow warrior van Greenpeace.

“Roze is veeleer hun kleur.”

De roze driehoek is min of meer vervangen door de regenboogvlag.

“Overigens was de regenboog er oorspronkelijk pas na de zondvloed. Het lijkt erop dat er voor die tijd nog geen chromatische aberratie was voor de kleuren in het zichtbare licht, of misschien zelfs geen regen.”

In de Genesis 2 staat dat er regen nodig is voor de groei van planten.

Geef een antwoord