In juli 2012 opende de Ark van Noach, gebouwd door Johan Huibers, haar deuren in Dordrecht. Nu is de Ark alweer een poosje gesloten voor bezoek. Het is altijd al Huibers’ bedoeling geweest dat de Ark de wereld over zou reizen. De onafhankelijke Joodse nieuwssite Jonet.nl meldt dat dat staat te gebeuren: de Ark vertrekt naar Israël.

Het is de bedoeling dat de 122 meter lange Ark van Noach naar de stad Hadera gaat, waarschijnlijk al in 2020. Huibers is enthousiast teruggekomen van gesprekken met investeerders. „Dat er interesse getoond is uit Israël vind ik wel erg mooi. Eigenlijk zijn [de investeerders] dronken van de ark geworden, zo mooi vinden ze het”, vertelt Huibers aan Jonet.nl.

De Ark is in elk geval klaar voor vertrek. Ze ligt nu in Krimpen aan den IJssel. De levende dieren die erop woonden hebben een nieuw onderkomen gekregen, en alle losse onderdelen zijn vastgemaakt voor de aankomende zeereis. De redactie van Weet en Logos wensen de Ark van Noach al vast een behouden vaart!

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.