Onze haren zijn niet een eenvoudige cosmetische toevoeging aan ons lichaam. In feite is ons haar een heel complex functionerend systeem. Haar geeft niet alleen warmte en een mooier uiterlijk, maar het heeft meerdere ontworpen functies om het leven te verbeteren. Haar is bijvoorbeeld een integraal onderdeel van het beschermingssysteem van ons lichaam. Wimpers beschermen onze ogen doordat onze ogen bijna onmiddellijk en zonder dat we erbij na hoeven te denken dichtgaan wanneer ook maar iets die wimpers raakt. Gewone lichaamsharen dienen als kleine hefbomen. Elke haar is verbonden met een spiertje dat olie uit een nabij gelegen kliertje knijpt waardoor onze huid niet uitdroogt. Haar fungeert zelfs als een filter voor deeltjes die onze neus en oren binnenkomen.

Haar is ook “geprogrammeerd” om op verschillende plaatsen op het lichaam tot specifieke lengtes en diktes te groeien. Wimpers worden bijvoorbeeld niet zo lang of dik als hoofdhaar. Ze groeien tot een bepaalde lengte, vallen uit en worden vervangen door nieuwe haren. Wie heeft dit zo gepland? Het is duidelijk dat je bewijs van ontwerp kunt zien in zowel de functie als de plaatsing van zelfs de eenvoudige haartjes op ons lichaam.
Evolutie verklaart niet waar de complexe programmering om zelfs maar één haar te maken vandaan kwam. Mensenhaar is geen restant van de huidbedekking van onze vermeende ‘aap-voorouders’.
Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Onze haren zijn niet een eenvoudige cosmetische toevoeging aan ons lichaam. In feite is ons haar een heel complex functionerend systeem. Haar geeft niet alleen warmte en een mooier uiterlijk, maar het heeft meerdere ontworpen functies om het leven te verbeteren. Haar is bijvoorbeeld een integraal onderdeel van het beschermingssysteem van ons lichaam.

...
Read more