Bedwantsen zijn insecten die zich voeden met het bloed van warmbloedigen. Volgens evolutionisten vormen ze een modelsoort om Darwinistische evolutie aan te tonen. Maar wat blijkt? Van een opwaartse evolutie is geen sprake. De bedwantsen specialiseren zich alleen maar.

Bedwantsen zijn vleugelloze insecten die zich tegoed kunnen doen aan je bloed terwijl je slaapt. Al sinds de oudheid hebben mensen er alles aan
gedaan om van dit ongedierte af te komen. De genetische analyse van de bedwants lijkt aan te geven dat deze parasieten zich eerst tegoed deden aan het bloed van vleermuizen.

Bedwantsen van de soort Cimex lectularius worden zowel in huizen als bij vleermuizen aangetroffen. Opvallend is dat deze twee groepen bedwantsen over het algemeen niet met elkaar paren. Dit kan leiden tot soortvorming: het idee is dat de bedwantsen bij vleermuizen over een poosje niet meer kunnen paren met de bedwantsen bij mensen. En dat wordt aangehaald als een voorbeeld van evolutie. Maar wat gebeurt er eigenlijk? Hier is sprake van het optreden van variatie binnen het basistype. De bedwantsen verliezen genetisch materiaal en gaan zich specialiseren richting vleermuizenbloed of richting mensenbloed. Bedwantsen zijn dus geen model voor opwaartse evolutie, maar laten juist degeneratie zien. En dat past binnen het Bijbelse model van rijk geschapen basistypes die door de tijd heen informatie verliezen in een wereld waar afbraak de regel is.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2015, Bedwansen evolueren tot… bedwansen. Aantoonbare veranderingen zijn specialisaties binnen de soort, Weet 31: 10.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."