Een internationale groep wetenschappers concludeert dat het recent aangedragen bewijs voor het ontstaan van het heelal niet deugt. Dat meldt de NOS.

In maart 2014 zeiden Amerikaanse onderzoekers van Harvard University dat zij waarnemingen hadden gedaan met een telescoop die de Big-Bang-theorie ondersteunden. Collega’s spraken van een spectaculaire doorbraak die de Nobelprijs verdiende. Maar Amerikaanse en Europese wetenschappers zeggen nu dat de sporen van straling, die in 2014 werden geduid als een overblijfsel van een vroegere vorm van het heelal, waarschijnlijk te maken hebben met grote hoeveelheden ruimtestof.

Bron: https://nos.nl/artikel/2016635-bewijs-oerknal-onderuit-gehaald.html.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.