Hoe pasten dinosaurussen in de ark? Hoeveel tijd had Adam nodig om alle dieren een naam te geven? Waar ging al het water van de zondvloed naartoe?

Het_antwoordenboek_voor_kids_deel_1

“Ideaal voor ouders en opvoeders die zich wat dieper in de materie willen verdiepen. Daarnaast zijn de pagina’s rijkelijk voorzien van beeldmateriaal.”

Dit zijn slechts drie van de in totaal 44 vragen die door Ken Ham en Cindy Marlott beantwoord worden in de twee delen van Het Antwoordenboek voor Kids. Vragen die overigens niet alleen bij kinderen leven, veel volwassenen vragen zich ook dit soort zaken af. De boekjes zijn opgezet met op de linkerpagina de vraag en op de rechter het antwoord. Elk antwoord begint met een Bijbeltekst en onderaan de pagina worden nog meer Bijbelreferenties gegeven. Ideaal voor ouders en opvoeders die zich wat dieper in de materie willen verdiepen. Daarnaast zijn de pagina’s rijkelijk voorzien van beeldmateriaal.

De auteurs weten je een verwondering mee te geven voor Gods Woord door de enthousiaste en persoonlijke manier van vertellen. Het leuke is dat de boekjes echte vragen van echte kinderen bevatten. Zo vraagt Caleb (6 jaar) zich af waarom God een week zeven dagen lang maakte. Vanuit Exodus 20:11 (het sabbatsgebod) beargumenteren de auteurs dat God dat heeft gedaan met het oog op de mens. Mensen kunnen immers niet altijd doorgaan zonder te rusten. God voltooide Zijn scheppingswerk in zes dagen om de mens een voorbeeld te geven van een zesdaagse werkweek.

Het_antwoordenboek_voor_kids_deel_2

“In deel 2 komen 22 vragen over de zondvloed en dinosaurussen aan bod.”

Het Antwoordenboek voor Kids deel 1 gaat over de schepping en de zondeval. In deel 2 komen 22 vragen over de zondvloed en dinosaurussen aan bod. Omdat beide boekjes gericht zijn op een jong publiek zijn de antwoorden kort en bondig.

Uit de Antwoordenboeken voor Kids kun je twee dingen opmaken. Ten eerste dat ook kinderen al op jonge leeftijd vragen kunnen hebben over schepping en evolutie. En ten tweede dat de antwoorden op die vragen vanuit de Bijbel kunnen worden gegeven. De onuitgesproken aanname daarbij is natuurlijk dat de Bijbel betrouwbaar is, ook wanneer deze over de fysieke werkelijkheid spreekt.

Deze boekjes zijn een aanrader voor zowel schoolgaande kinderen als hun (groot)ouders/opvoeders en leerkrachten.

Deze boekjes zijn ook in onze webshop te koop. Zie: https://old.logos.nl/webshop/winkel/boeken/het-antwoordenboek-voor-kids-deel-1/ en https://old.logos.nl/webshop/winkel/boeken/het-antwoordenboek-voor-kids-deel-2/

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."

Geef een antwoord