Vliegende schotels en ontvoeringen door buitenaardse wezens, de meeste mensen hebben er niet zoveel mee. Ze nemen zulke verhalen met een korreltje zout. Gary Bates, directeur van de creationistische organisatie CMI in de VS, besloot dieper in het onderwerp te duiken. Uiteindelijk heeft hij bijna twintig jaar lang onderzoek gedaan naar dit fenomeen, en dat leverde hem recent een eredoctoraat op!


Volgens Bates kun je ufo-waarnemingen en ontvoeringen door buitenaardse wezens niet zomaar naar het rijk der fabelen verwijzen. Hoewel een hoop mensen zulke verhalen uit hun duim zuigen, kun je niet alle getuigenverslagen afdoen als verzinsels of zinsbegoocheling. Bates is ervan overtuigd dat er een duistere kant zit aan alien-ontvoeringen, en dat het in sommige gevallen om een demonisch fenomeen gaat.

In 2010 verscheen het boek Alien Intrusion van Bates’ hand, dat een bestseller werd en maandenlang in de top 50 van Amazon stond. In het boek betoogt Bates dat de verschijningsvorm van de buitenaardse wezens cultureel bepaald lijkt te zijn. Waar mensen vroeger weerwolven en spoken zagen, zijn het nu buitenaardse wezens. Dit lijkt erop te wijzen dat demonen het geloof in buitenaardse wezens gebruiken om mensen te beïnvloeden. In 2018 kwam er een documentaire over dit boek op de markt. Die is in Nederland op dvd uitgegeven door Weet Magazine. Heb je die gemist? Dan kun je hem alsnog kopen in de webshop.

Vanwege Bates’ jarenlange onderzoek en zijn bijbehorende boek kreeg hij een eredoctoraat overhandigd namens het Whitefield Theological College in Lakeland (VS), de instelling waar ook de bekende theoloog en apologeet R. C. Sproul studeerde. Universiteiten geven vaker een eredoctoraat aan mensen die veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een bepaald vakgebied. Zo’n onderscheiding wordt vaak als een grote eer gezien.

Heb je de Weet-dvd ‘Aliens ontmaskerd’ gemist? Bestel hem nu voor slechts €14,95.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.