Het is een droom die uitkomt: zeldzame fossielen vinden als je een kelder aan het graven bent. Het overkwam de Canadees Edgar Nernberg, een creationist in hart en nieren. En veel media pikten het op!

Nernberg was bezig een kelder te graven onder een huis in Calgary, Alberta. Al heel lang is hij geïnteresseerd in fossielen. Toen hij vijf donkergekleurde vlekken in kalksteen aantrof, herkende hij ze meteen als fossiele vissen. Nernberg wist dat hij iets bijzonders in handen had en riep er een paleontoloog bij. De fossiele vissen zijn bijzonder omdat er in Canada maar weinig fossielen in die laag (Paleoceen) worden gevonden.

De fossielen zijn uiteindelijk gedateerd op 60 miljoen jaar. De media konden het natuurlijk niet laten om Nernberg op z’n geloof te bevragen. Hij bleef er nuchter onder. „We hebben allemaal hetzelfde bewijs, het is maar net hoe je het uitlegt. Er staan geen data op de fossielen.” Voor Nernberg blijven de fossielen dus gewoon enkele duizenden jaren oud, omdat hij ervan overtuigd is dat ze tijdens de zondvloed zijn begraven.

Zie bijvoorbeeld: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32928979

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2015, Creationist vindt zeldzame fossielen, Weet 34: 9.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."