Wetenschappers uit Sri Lanka kondigden in juli aan dat negen vissensoorten, die eerst bij het geslacht Puntius hoorden, een nieuwe naam krijgen. Het nieuwe geslacht heet Dawkinsia, vernoemd naar de beroemde bioloog en atheïst Richard Dawkins. De onderzoekers noemden de vis naar Dawkins omdat hij hen heeft laten zien ‘dat het heelal veel mooier en ontzagwekkender is dan welke religie dan ook voorstelt.’

Hieruit blijkt maar weer hoeveel wetenschappers de evolutie-religie omarmd hebben. Dawkins wordt geëerd door een vissensoort naar hem vernoemd te krijgen, omdat de onderzoekers helemaal ondersteboven zijn van zijn boeken. De ‘barbs’, zoals de vissen heten (het betekent: weerhaken, vanwege hun vorm), kunnen tot 15 centimeter lang worden en zijn populaire aquariumvissen. Maar of ze nu een nieuwe naam krijgen of niet, voor de visjes zelf zal er weinig veranderen.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.

1 Comment

peter b

“De onderzoekers noemden de vis naar Dawkins omdat hij hen heeft laten zien ‘dat het heelal veel mooier en ontzagwekkender is dan welke religie dan ook voorstelt.’”

Inderdaad, met Dawkins eigen woorden: “The universe we observe has precisely the properties we should expect if there is, at bottom, no design, no purpose, no evil, no good, nothing but blind, pitiless indifference.”

[Dit is] complete onverschilligheid m.b.t. goed en kwaad. (…) Gelukkig heeft de wetenschap aangetoond dat het Universum, het leven in het bijzonder, [zich] baseert op informatie, waardoor Darwins religie werd weerlegd.

Geef een antwoord