In deze video gaat Tjarko Evenboer, auteur van het boek De wereldwijde vloed, in op de echo van Genesis in volksmythen. Hij laat daarbij verbanden zien tussen overleveringen van volkeren en het Bijbelboek Genesis. Deze video is opgenomen door Geloofstoerusting op de conferentieserie Geloof jij het te Assen.

Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=a72Y8Ja4e9A&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

Over de afbeelding bij dit artikel
hindoe_vloed_legende_matsya_avatar_waarschuwt_manu.wikipedia

Een Hindu legende verhaalt over een zekere Manu, die wordt gewaarschuwd door de avatar van Vishnu voor de naderende vloed. Let op het detail dat hier acht mensen in de boot zijn afgebeeld, net zoals de Bijbel spreekt over acht overlevenden van de vloed. Zo zijn er veel meer legendes bekend die elementen van het verhaal uit Genesis in zich dragen (bron).

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Geloofstoerusting.nl wil een digitaal informatie platform zijn voor jongeren en ouderen waarop uitgebreid en zorgvuldig antwoord wordt gegeven op veelgestelde vragen. Doormiddel van images, artikelen en video's willen we deze toerusting vormgeven. De prioriteit zal voornamelijk liggen bij het creëren van nieuwe video’s en het Nederlands ondertitelen van bestaande video’s. Voor een video introductie over Geloofstoerusting.nl, klik hier.

1 Comment

Geef een antwoord