Is de Bijbel het door God geïnspireerde Woord? Of is het een boek van fabels en mythen? Filmmaker Tim Mahoney groeide op met het geloof dat alle verhalen van de Bijbel op waarheid berusten. Maar steeds meer wetenschappers beweren dat Mozes het Bijbelboek Exodus niet geschreven kán hebben omdat er in die tijd nog geen Hebreeuws schrijfsysteem was om deze geschiedenissen vast te leggen. Dat zou pas duizend jaar later zijn intrede hebben gedaan…

In deze nieuwe documentaire, die een vervolg is op Zoeken naar Bewijs: Exodus, gaat Mahoney opnieuw op onderzoek uit. Want als Mozes – van wie gezegd wordt dat hij de eerste vijf Bijbelboeken geschreven heeft – niets geschreven heeft, wat betekent dit dan voor de geloofwaardigheid van de hele Bijbel? Mahoney reist naar het Midden-Oosten om deze prangende vraag tot op de bodem uit te zoeken. Hij ontdekt nieuw wetenschappelijk bewijsmateriaal dat je gezien moet hebben om het te geloven!

Tim Mahoney heeft met zijn diepgravende documentaires al meerdere filmprijzen in de wacht gesleept. De Mozes Controverse is het tweede deel van zijn spraakmakende serie Zoeken naar Bewijs. Ook voor deze film heeft Weet Magazine de Nederlandse ondertiteling verzorgd, in samenwerking met Neema.

Zie hieronder de trailer van de film. Zie hier voor de film zelf.

Deze dvd wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.

1 Comment

Comments are closed.