Sinds maart 2014 heeft het kindermuseum van Indianapolis (VS) een nieuwe bewoner: Leonardo, de brachylophosaurus. Leonardo is niet zomaar een dinofossiel. Hij is de meest complete, gemummificeerde dino ooit gevonden!

Leonardo werd in 2000 gevonden in Montana (VS). Vlak bij de vindplaats had ene Leonard zijn naam en die van zijn liefje geschreven. Daarom noemden de onderzoekers de dino Leonardo. Het fossiel is bijzonder omdat de huid en interne organen ook zijn gefossiliseerd. Daarmee is Leonardo een belangrijke bron van informatie over dinosauriërs, want dit gebeurt bijna nooit. Meestal zijn de huid en organen weggerot voordat ze kunnen fossiliseren. Om het fossiel niet te beschadigen hebben onderzoekers met röntgenapparatuur opnames gemaakt van Leonardo’s binnenkant. En na al die onderzoeken mag hij de komende tien jaar in het kindermuseum van Indianapolis verblijven.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., Demoed, J.F.A., 2014, Dinomummie in kindermuseum, Weet 27: 12.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by , en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."

1 Comment

Comments are closed.