Als je zelf vader bent, zal het volgende studieresultaat je waarschijnlijk niet verrassen: de 20-wekenecho is voor de man een belangrijk moment, met het oog op de binding.

Tova Walsh van de Universiteit van Wisconsin interviewde verschillende typen vaders en vroeg hen naar hun ervaringen rond de zwangerschap. Daaruit bleek dat mannen zich tijdens een zwangerschap vaak buitengesloten voelen. Dat is jammer want het is juist belangrijk dat mannen zich betrokken voelen, gezien hun komende taak als vader. Een echo kan gelukkig –zo blijkt ook uit het onderzoek– vaders verder bij de zwangerschap betrekken. Op die manier draagt de echo bij aan de binding tussen vader en kind. Veel mannen zijn na de echo beter in staat zich voor te bereiden op de komst van de baby.

Bron: University of Wisconsin-Madison, 2014, april 24, ‘Dads bond with baby during “magic moment” of ultrasound’.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.