Deze week een hele korte aflevering van Evolution The Evidence. Deze toont de ongekend grote verklaringskracht van de evolutietheorie.

Een theorie is werkbaar, wanneer zaken verklaarbaar worden; wanneer aan de hand van de theorie falsifisieerbare hypothesen kunnen worden opgesteld.1 Als echter elke bevinding met de theorie valt te verklaren, ook al zijn ze anders dan verwacht, is de theorie niet hanteerbaar als wetenschappelijke theorie.


Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=GVVrBHt6-TM&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

Voetnoten

  1. Zoals bijvoorbeeld bij de zwaartekracht: als je een steen van een toren af laat vallen, dan verwacht je dat deze met een bepaalde snelheid naar beneden valt. Valt de steen echter omhoog en trekt de aarde dus geen stenen aan maar vallen deze er massaal af, dan zou er iets niet in de theorie kloppen en is deze daarmee gefalsifieerd

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Geo Detective is een expert in 3D design/visualizing, programmeren en data analyse en een amateur wetenschapper die een methode heeft ontwikkeld voor waarheidsvinding. Hij maakt leuke korte filmpjes waarin hij kritisch naar evolutie kijkt. Geo Detective heeft al vele filmpjes op zijn eigen site gepubliceerd.

1 Comment

Simon

Een wetenschappelijke theorie zoals de evolutie theorie is ongelofelijk uitgebreid en wordt constant getest, verfijnd, aangepast etc. Als 1 sub-sub-sub-sub-subhypothese met betrekking tot de theorie gefalsifieerd wordt betekent dat niet dat de hele theorie onderuit gehaald is. Het betekent dat deze deelhypothese bij het oud vuil kan en er een alternatieve verklaring moet worden gevonden, en dat gebeurd dan ook, wat is daar niet goed aan? Dit is wetenschap bedrijven. Wat echt fout zou zijn is dat de hypothese (knappe mensen zijn vruchtbaarder dan lelijke) overeind gehouden werd door de onderzoeksresultaten te negeren.

De evolutietheorie is ‘uit het niets’ tot stand gekomen door het observeren en onderzoeken van de wereld om ons heen en het interpreteren van de feiten. Niet uit een boekje dat voorkauwt hoe het allemaal gegaan is en het negeren van feiten die dit tegenspreken. En ook niet door eerst een kant en klare evolutietheorie te verzinnen en dan alle nieuwe feiten in het licht van die theorie te interpreteren. Juist de creationisten blijven koste wat kost vasthouden aan een eindconclusie die al vast staat, namelijk de Bijbelse ontstaansgeschiedenis, ongeacht nieuwe ontdekkingen en inzichten. Het feit dat de evolutietheorie continue aangepast wordt aan de hand van nieuwe inzichten is geen zwakte, het is een sterkte. De maker van dit filmpje, dat overduidelijk sarcastisch bedoeld is, [geeft dit verkeerd weer].

Geef een antwoord