Heeft God evolutie gebruikt om te scheppen? Past dat bij zijn karakter?


Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=ciUskh_Y698&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

2 Comments

Leon van den Berg

Beste Jan-Rein,

Jij hebt het moeilijk met een God die schept middels “Struggle for Life, Survival of the Fittest”. Begrijpelijk.

God heeft ons een leven gegeven middels onze ouders. In het goddelijk plan zijn wij de vrucht van een daad van liefde, van tederheid. Zo is God onze vader. “U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder”.

Toch weten wij dat het in de praktijk soms anders verloopt, dat er kinderen verwekt worden op een heel andere manier als het gevolg van een daad van liefde. Er worden kinderen geboren als gevolg van een louter sexueel avontuur, er worden zelfs kinderen geboren door verkrachting. Ook die kinderen zijn door God gewenst, zij horen er ook bij, ook voor hun geldt “Dank voor het ontzagwekkend wonder dat ik ben, voor het wonder van uw werken”.

Gods wegen zijn onnavolgbaar: “Mijn plannen zijn niet jullie plannen, en jullie wegen zijn niet mijn wegen – zo spreekt de Heer”.

peter b

God schiep niet door een Darwinistisch proces, Leon. Het Darwinistische proces is een stabiliserend proces omdat het alleen invloed heeft op essentiele genen, en de biologie toont dat dat slecht een minderheid is van de genen in het genoom. Lees je eigenlijk wel eens biologische argumenten die tonen dat Darwinisme volstrekt ontoereikend is om de biologie te verklaren? Ik heb hier meermaals aangetoond dat evolutie nevernooitniet gradueel selectionisme is. [Heb je gehoord van] het redundacy argument, het informatie argument, het selectie argument, het genetic entropy argument, het statistische argument? [Met] deze argumenten, zoals steeds meer biowetenschappers [gebruiken], kun je geen Darwinist meer zijn. De biologie sluit Darwinisme uit.

Geef een antwoord