Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tweedaags Logoscongres ‘Geloof is de sleutel tot kennis’

8 november 2019 om 10:00 - 9 november 2019 om 17:00

In het najaar van 2019 organiseren wij het jaarlijkse Logoscongres onder de titel Geloof is de sleutel tot kennis. We hebben rekening gehouden met de drie poten waarop Logos staat: Onderwijs, Opvoeding en Onderzoek. In de hoofdzaal zullen veelal lezingen gehouden worden van gemiddeld niveau. De sprekers in de bovenzaal zullen dieper insteken, waarbij sommigen eigen onderzoek presenteren. Het zaterdagprogramma is georganiseerd in samenwerking met de Duitse organisatie Wort und Wissen. Het eerder aangekondigde onderwijs op vrijdagmiddag kan helaas geen doorgang vinden, we kregen i.v.m. persoonlijke omstandigheden van sprekers het programma niet rond. We hopen dat het programma vrijdag onderwijsgevenden zal inspireren om lessen te geven vanuit een creationistisch wereldbeeld. Volgend jaar staat het onderwijs wel op het programma. Het volgende congres zal plaatsvinden op 20 en 21 november 2020.

Aanmelden kan door het formulier hier onderaan de pagina in te vullen.

We hebben voor dit congres ook een project aangemaakt. Dit project steunen kan hier. Een begroting kan opgevraagd worden bij onze medewerker Jan van Meerten ([email protected]).

Programma

Logos Congres Hardinxveld-GiessendamOp vrijdag 8 november 2019 wordt de opening gedaan door voorzitter Frans Gunnink. Daarna spreekt Lucien Tuinstra (M.Ed.) over de relevantie van het geloof in de historiciteit van Genesis. Hij is, als medewerker van Creation Ministries International, speciaal overgevlogen uit Engeland. Na deze ‘keynote speech’ is er een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de theoloog David van Wijck (MA) over Messiaanse profetiën in het Oude Testament of een lezing van bioloog drs. ir. Arjan Verwoert  over het ingrijpen in het DNA van een baby. Na de lunchpauze komen we weer met z’n allen bij elkaar om te luisteren naar de ‘keynote speech’ van de technisch chemicus ir. Gert-Jan van Heugten. Hij spreekt over het platte-aarde-geloof en de gevaren die daaraan verbonden zijn. In de achterliggende tijd heeft hij uitgebreide discussie gevoerd met mensen die geloven dat de aarde plat is. Na deze ‘keynote speech’ is er weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de natuurkundige drs. Herman Ligtenberg over structuur in de natuur óf een lezing van de theoloog dr. Bart van Egmond over het kwaad en lijden in deze wereld en hoe Augustinus daar tegen aan keek. Na een korte pauze is er afsluitend weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de biotecnicus dr. Stefan Weijers over de zogenoemde iconen van de evolutie óf een lezing van de neurowetenschapper Ilanah Pruis (M.Sc.) over de vraag of wij ons brein zijn of niet.

Op zaterdag 9 november 2019 werken wij samen met de Duitse creationistische organisatie Wort und Wissen. Jan van Meerten opent deze congresdag. Daarna luistert u naar een ‘keynote speech’ van de archeoloog dr. Peter van der Veen over archeologie en de bijbel. Daarna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van wetenschapsfilosoof prof. dr. Marc de Vries over wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie óf een lezing in het Engels van de chemicus dr. Boris Schmidtgall over de bouwstenen van het leven. Na de pauze volgt er weer een ‘keynote speech’ van de oudtestamenticus prof. dr. Mart-Jan Paul over de historische Adam. Hierna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van de autodidact Jan Rein de Wit over de wereldwijde zondvloed óf een Engelstalige lezing van de filosoof en chemicus prof. dr. Markus Widenmeyer over filosofische argumenten voor het bestaan van God. Na een korte pauze kunt u als laatste kiezen voor een lezing van de theoloog en islamoloog Elbert Pogosjan (MA) over hoe kennis van de Islam het Christendom versterkt óf een Engelse lezing van de chemicus dr. Harald Binder over zacht weefsel in dinosaurusbotten. 

Het beloven prachtige dagen te worden met voor elk wat wils. Komt u ook luisteren? Voor de prijs hoeft u het niet te laten: 15 euro per dag (of 10 euro als u student of uitkeringsgerechtigd bent), 20 euro voor twee dagen (of 15 euro als u student of uitkeringsgerechtigd bent). Bij de prijs zit een boekje met abstracts én een eenvoudige lunch inbegrepen. Zou u mensen in uw eigen (kerkelijke) gemeente willen aanmoedigen ook naar dit congres te gaan? Van harte welkom!

Programma tweedaags Logoscongres

Vrijdag 8 november 2019

Tijd Zaal 1 Zaal 2
10:00u Frans Gunnink – Opening congres door voorzitter Logos Instituut.
10:20u Keynote 1: Lucien Tuinstra (M.Ed.) – Waarom is het geloof in de historiciteit van Genesis belangrijk?
11:15u David van Wijck – Messiaanse profetieën uit het Oude Testament vervuld in Jezus? Drs. ir. Arjan Verwoert – Ingrijpen in het DNA van een baby.
12:00u Lunchpauze, boekentafel aanwezig.
13:00u Keynote 2: Ir. Gert-Jan H.A. van Heugten – Platte aarde: Feit of fictie?
14:00u Drs. Herman Ligtenberg – Structuur in de natuur. Dr. Bart van Egmond – Het vraagstuk van het lijden. Augustinus en zijn omgang met het kwaad.
14:45u Pauze, boekentafel aanwezig.
15:30u Dr. Stefan Weijers – Evolutie bewezen? Toeval of Ontwerp? Ilanah Pruis (M.Sc.) – Zijn wij ons brein…?
16:15u Frans Gunnink – Plenaire afsluiting.
16:30u Einde programma, tot 17:30 is er gelegenheid om na te praten.

Zaterdag 9 november 2019

Tijd Zaal 1 Zaal 2
10:00u Jan W. van Meerten – Opening congresdag door medewerker Logos Instituut.
10:20u Keynote 3: Dr. Peter van der Veen –Archeologie en de Bijbel: nieuwe (en oude) vondsten bevestigen de betrouwbaarheid van het Oude Testament.
11:15u Prof. dr. Marc de Vries – Wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie. Dr. Boris Schmidtgall – Fascinating Aspects of Life’s Building Blocks: Evidence of Creation in Molecular Science.
12:00u Lunchpauze, boekentafel aanwezig.
13:00u Keynote 4: Prof. dr. Mart-Jan Paul – De zoektocht naar een historische Adam. Overwegingen vanuit de Bijbel, de (kerk)geschiedenis en de wetenschap.
14:00u Jan Rein de Wit – Waarom is het belangrijk een wereldwijde zondvloed te verdedigen? Dr Markus Widenmeyer – The existence of God: philosphical reflections
14:45u Pauze, boekentafel aanwezig.
15:30u Elbert Pogosjan (MA) – Hoe kennis van de Islam het Christendom versterkt. Dr. Harald Binder – Soft tissue and protein fragments in dinosaur fossils – facts, interpretations and open questions.
16:15u Jan W. van Meerten – Plenaire afsluiting.
16:30u Einde programma, tot 17:30 is er gelegenheid om na te praten.
ACHTERGROND SPREKERS
Sprekers tweedaags Logoscongres
Dr. Harald Binder is chemicus.
Dr. Bart van Egmond is theoloog.
Ir. Gert-Jan H.A. van Heugten is chemisch technoloog.
Drs. H. Ligtenberg is natuurkundige.
Prof. dr. Mart-Jan Paul is oudtestamenticus.
Elbert Pogosjan (MA) is theoloog en islamoloog.
Ilanah Pruis (M.Sc.) is neurowetenschapper.
Dr. Boris Schmidtgall is chemicus.
Lucien Tuinstra (M.Ed.) is natuurkundige en onderwijskundige
Dr. Peter van der Veen is (bijbels) archeoloog.
Drs. ir. Arjan Verwoert is bioloog.
Prof. dr. Marc de Vries is (wetenschaps)filosoof.
Dr. Stefan Weijers is biotechnoloog en processengineer.
Dr. Markus Widenmeyer is filosoof en chemicus.
Jan Rein de Wit is voormalig hoofdredacteur van Weet en autodidact.
David van Wijck is bijbelleraar.

Kosten

Een eenvoudige maaltijd en een boekje met abstracts met ruimte voor notitie zijn bij de prijs inbegrepen.

Een dag

15 euro (normaal tarief)
10 euro (studententarief en voor mensen die een uitkering ontvangen van WW, WAO, AOW of ABW)

Twee dagen

20 euro (normaal tarief)
15 euro (studententarief en voor mensen die een uitkering ontvangen van WW, WAO, AOW of ABW)

Docenten (basis-, voorgezet- en hoger/universitair onderwijs) krijgen na deelname een certificaat van aanwezigheid toegestuurd.

Aanmelden

Binnen een week na het invullen van het onderstaande formulier krijgt u de instructie voor betaling in uw postvak.

Parkeren

Gegevens

Begin:
8 november 2019 om 10:00
Einde:
9 november 2019 om 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Logos Instituut
E-mail:
info@logos.nl
Site:
old.logos.nl

Locatie

De Bron, Hardinxveld-Giessendam
Maasstraat 1
Hardinxveld-Giessendam, 3371 SJ
+ Google Maps