Het EVOKE-project is in het leven geroepen om Europeanen kennis over de evolutietheorie bij te brengen. Of je het nu wilt of niet.

Ruim 150 jaar na Darwins boek Over de Oorsprong der Soorten is nog niet iedereen overtuigd van de evolutietheorie. Schandalig, vinden de initiatiefnemers van het EVOKE-project, dat staat voor EVOlutionary Knowledge for Everyone. De doelstelling is ‘het bevorderen van het publieke begrip en acceptatie van evolutie’. De initiatiefnemers zien een probleem: niet iedereen in Europa is even happig om de evolutietheorie te accepteren. Bij een EVOKE-congres werd duidelijk dat ‘de noodzaak voor evolutieonderwijs in Europa (en elders) groter is dan ooit’. De initiatiefnemers denken na over hoe ze meer evolutiebegrip kunnen kweken. Ze willen de discussie op gang brengen en beter evolutieonderwijs faciliteren. EVOKE noemt ook de resolutie die door de Raad van Europa is aangenomen, waarin met name de Bijbelse scheppingsleer als ‘gevaarlijk’ wordt bestempeld.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2017, Evolutie door je strot, Weet 46: 12.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.