Canadese wetenschappers ontdekten dat bepaalde stoffen uit ahornsiroop de werking van antibiotica verbeteren.

Ahornsiroop is vooral in de Verenigde Staten en Canada een populaire smaakmaker voor pannenkoeken. Het wordt gewonnen uit de esdoornboom, waarvan het blad prominent staat afgebeeld op de Canadese vlag. Wetenschappers hebben ontdekt dat je de werking van antibiotica kunt verbeteren als je een bepaalde groep stofjes (fenolen) uit ahornsiroop haalt en die eraan toevoegt. Ze doen dat door de doorlaatbaarheid van antibiotica in de bacteriecellen te vergroten. De fenolen uit de ahornsiroop werken heel goed samen met antibiotica. Hierdoor heb je 90% minder antibiotica nodig om hetzelfde effect te bereiken als wanneer je met uitsluitend antibiotica werkt. Antibiotica kan schadelijk zijn voor gezonde cellen, dus als je er minder van kunt gebruiken zonder verlies van resultaat, is dat heel mooi. Een ander voordeel is dat het combineren met ahornsiroop ook het ontstaan van resistente superbacteriën voorkomt of vertraagt. Normaal gesproken vormen die zich doordat mensen te veel antibiotica gebruiken. En dat allemaal dankzij de toevoeging van een simpel natuurlijk product. Mooi toch, dat de Schepper zoveel goeds in de natuur heeft gelegd?

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2017, Genezende siroop, Weet 45: 9.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."