„Hoe denk je dat de Grand Canyon is gevormd?” Die vraag stelt Eric Hovind aan bezoekers van het Amerikaanse nationale park. Een mooie gelegenheid om met hen in gesprek te gaan over Jezus. Hoe doet hij dat?

In een nieuwe online film doet evangelist Eric Hovind, de zoon van de voor velen welbekende Kent Hovind, de Grand Canyon aan. Hij heeft daar mooie gesprekken met de bezoekers. De Grand Canyon can niet zijn ontstaan als gevolg van langzame processen over miljoenen jaren. De Canyon wijst op de catastrofale processen die plaatsvonden bij de zondvloed.

Als je dát gedeelte van de Bijbel mag vertrouwen, zo redeneert Hovind, dan mag je ook andere stukken van de Bijbel vertrouwen. Bijvoorbeeld als er staat dat wie zondigt de hel verdient, maar dat je door het offer van Jezus die straf zelf niet hoeft te dragen en na je dood naar de hemel kunt. De film is (Engels gesproken en zonder Nederlandse ondertiteling) gratis te bekijken op de website www.grandcanyonmovie.com.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.