Argentijnse onderzoekers hebben resten gevonden van wat mogelijk de grootste dino ooit is geweest: een reus die zijn kop tot wel 13 meter hoog kon tillen!

Notocolossus gonzalezparejasi, dat is de naam die ze het beestje hebben meegegeven. Het betekent ‘zuidelijke kolos’. De soortnaam is een eerbetoon aan Jorge Gonzalez Parejas, die in dat gebied veel opgravingen heeft gedaan. Er zijn in een Argentijnse steengroeve resten van twee individuen gevonden, van de ene een bovenarm en ruggenwervels, en van de andere een voet en wat staartwervels. Op basis van de grootte van die botten – de humerus (bovenarm) is 1,76 meter lang – kunnen de paleontologen een beeld schetsen van hoe groot deze sauropode was: een bescheiden 30 meter lang, met een gewicht van 60 ton (vergelijkbaar met 13 olifanten).

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.