Groot en klein liggen soms dicht bij elkaar. Zo zouden er meer sterren in het universum zijn dan zandkorrels op aarde. Daarentegen zouden er weer meer atomen in één zandkorrel zitten dan dat er sterren zijn. Klein kan groot zijn, en groot klein. Het is maar net wat je invalshoek is.

Wie het onderstaande filmpje bekijkt zal versteld staan van de enorme omvang van het heelal. De aarde is maar een minuscuul puntje als je uitzoomt en de omringende sterrenstelsels ziet. Letterlijk en figuurlijk kleinmakend. En dan te weten dat de aarde daarin zijn baan mag draaien, en dat hij op precies de juiste afstand van de zon verwijderd staat om het voor mens en dier leefbaar te houden. Hoe wonderlijk zijn Gods werken!

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.