Waar komen de konijnen vandaan? En waarom zijn er verschillende soorten? Hoe denken creationisten over soortvorming? Wat zijn baramins? Todd Wood legt het in dit eenvoudige filmpje uit.

Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=obW_u_NjEqs&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

3 Comments

peter b

[In het filmpje wordt gesproken over “geschapen soorten” een ander woord hiervoor is Baramin, dit] is de naam voor de schepselen die de Schepper schiep. Baranome (NL: Baranoom) is de hypothetische genetische informatiedrager van een geschapen schepsel (baramin), een soort oergenoom dus dat complexer was dan de afzonderlijke genomen die eruit voortkwamen. Als men hierover meer wil weten, over frontloaded evolution, etc lees dan het boek Terug naar de Oorsprong (nog steeds verkrijgbaar bij het Logos Instituut).

Peter

Wood kiest drie fossielen uit het grote fossielen bestand.
Rhombomylus is een beest van de groep die de verbinding maakt tussen de orde Knaagdieren Rodentia en de orde Lagomorpha met de hazen / konijnen / pika’s. https://en.wikipedia.org/wiki/Glires
Gomphos is geen haas, konijn of pika, maar wat heet een stam-Lagormorf, dus een beest dat bij de orde Lagomorpha hoort maar niet bij een van de twee nu nog bestaande families ingedeeld kan worden. https://en.wikipedia.org/wiki/Gomphos
Palaeolagus hoort bij de familie Leporidae. https://en.wikipedia.org/wiki/Palaeolagus

Wood zijn eigen figuur vertelt niets anders (en zelfs minder) dan de fylogenetische indeling die hij eerder geeft. Dat hazen en pika’s verschillen in Woods opzet is niet zo vreemd: het is toch al bekend dat het om verschillende families gaat!
Dan ‘concludeert’ Wood dat “bunnies are a created kind”. Dat is [m.i.] geen conclusie maar een (…) aanname, omdat hij van te voren weet dat het om verschillende families gaat. Er is geen onderbouwing van ´created´ en er is geen onderbouwing van ´kind´.

Peter

(…) In Woods filmpje [is er] echt geen enkele vorm van betoog waarom hij de hazenfamilie en pikafamile tot basistypen benoemd, dus ik ben volledig gerechtvaardigd om dat tot aanname te bestempelen.

Geef een antwoord