Hoe en wanneer kwamen de carnivoren in de wereld? Jan Rein de Wit gaat er in deze opname kort op in. Met dank aan Geloofstoerusting voor de opname.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

2 Comments

Peter

Uitspraken Jan Rein de Wit:
0:33 “Heel duidelijk staat in de Bijbel dat alle leven oorspronkelijk vegetarisch was” Zonder [hiervoor een] Bijbeltekst te noemen. Dat kan ook niet, want het staat niet in de Bijbel dat alle leven oorspronkelijk vegetarisch was.
1:26 “Maar als wij gaan zeggen dat voor de zondvloed (…) de dieren al vleeseter werden, dan leggen we eigenlijk een geestelijke dimensie in het dierenrijk (die er niet is).” Een geestelijke dimensie in het dierenrijk leggen doe je ook als je alles voor de zondvloed vegetarisch verklaard.
1:50 “Maar voor de zondvloed was er nog eten genoeg, gras genoeg, door al die beesten” Hoe weet je dat? Waar staat dat?
3:10 “en waarschijnlijk dat hier dingen gebeurd zijn in het DNA van het leven die hele belangrijke schakelaars omgezet hebben waardoor beesten eigenschappen gingen ontwikkelen zoals klauwen en tanden…” Hoezo waarschijnlijk, [wat] voor DNA en zo?
3:28 “…en dat is ook in de aardlagen wel terug te zien. Je ziet in bepaalde lagen zie je bepaalde diersoorten bijvoorbeeld reptielen dan zie je ze ontwikkelen van een herbivoor, plantenetergebit, via een omnivoor alleseter naar een carnivoor gebit” Wele aardlagen? Welke diersoorten? Welke reptielen? Welke ontwikkeling van herbivoor via omnivoor naar carnivoor? Geen onderbouwing door Jan Rein de Wit. Een verhaal dat niet gebaseerd is op beesten of paleontologie. Herbivoren gaan niet over in carnivoren: nooit.
3:53 “We kunnen met stelligheid zeggen dat God de vleeseters niet geschapen heeft maar het is het gevolg van de zondeval.” Dat is nogal stellig, en niet [in overeenstemming met de] Bijbel. Zie ook:
https://thenaturalhistorian.com/2017/01/16/adam-eden-and-the-corruption-of-nature-a-thorny-young-earth-assumption/

Ik begrijp trouwens dat er op de Ark afzonderlijke baramin voor honden beren, katten, hyena’s enz. waren. Waar is dan de voor-zondvloed voorouder van deze beesten te vinden? Het zou [voor mij] handig zijn als de tekst van het verhaal afgedrukt werd.

Hetty Dolman

Ik zou aan meneer de Wit willen vragen waarom schildpadden een schild hebben. Hoe kunnen creationisten de huidige werkelijkheid verklaren? Buiten de enorme explosie van evolutie na de zondvloed (van baramin naar gewoon soorten) zijn er ook nog eens buitengewoon veel gifstoffen geëvolueerd, camouflage kleuren, pantsers en ga zo maar door. Wat vingen spinnen in hun web, blaadjes?

Geef een antwoord