Paste dat wel? Er zijn toch veel te veel soorten, die konden toch nooit allemaal mee varen? Deze vragen bespreekt Jan Rein de Wit in onderstaand filmpje.


Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=VIi2KuGl70M&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

5 Comments

Hetty Dolman

Geachte heer de Wit. Ik krijg van u geen antwoord op de vraag hoeveel dieren er een heel jaar op de ark konden verblijven. [Weet u hoe] (…) de ‘krokodilachtige’ (en andere reptielen/ koudbloedige dieren) een heel jaar in de ark kon leven zonder zon of UV lampen[?]

Een heel jaar op een ark en minstens 40 dagen regen met één opening bovenop de ark waar het water dus naar binnen kan hozen… Dat is niet te doen voor mens en dier. Wie een jaar stilstaat kan nauwelijks meer lopen, laat staan naar Australië. Waarmee ik maar wil zeggen dat er heel wat meer problemen kleven aan het letterlijk opvatten van het zondvloedverhaal.

Dick de Vries

Antwoord aan Hetty Dolman: Beste Hetty, ik weet niet waar te beginnen. Maar alles is heel wel mogelijk wat betreft die letterlijke ark. Het is echt geschiedenis. De ark was erg ruim. Je kon hele stukken lopen, ook nog eens op en neer. Er zijn veel studies naar gedaan. Ik ben nu 64, kwam tot geloof in de Heer Jezus toen ik 20 was en biologie studeerde aan de Wageningse Universiteit. Steeds meer ga ik de bijbel letterlijk nemen. In onze cultuur zijn we zo ver afgedwaald van God en zijn woord! Creation.com geeft heel erg veel informatie.

Hetty Dolman

Beste Dick de Vries, Dank voor je reactie. Ik heb door de jaren heen alle verklaringen van creationistische sites gelezen. Ik heb nog nooit iets gelezen over landdieren die warmtelampen nodig hebben om binnenshuis te kunnen overleven. Het is misschien een tip om te googelen op terraria, het houden van dieren die hun lichaamswarmte niet zelf kunnen reguleren. Ik heb vandaag weer enorm gezocht op dit punt, maar het schijnt dat krokodilachtigen en bepaalde reptielen in gevangenschap alleen kunnen overleven met UV lampen. En dan nog met bijzondere zorg. En zo zijn veel dieren in gevangenschap afhankelijk van bijzondere zorg. Door heel veel mensen. Kijk hoeveel mensen [er] nodig zijn in een dierentuin.

Ed Vaessen

“Antwoord aan Hetty Dolman: Beste Hetty, ik weet niet waar te beginnen. Maar alles is heel wel mogelijk wat betreft die letterlijke ark. Het is echt geschiedenis. De ark was erg ruim. Je kon hele stukken lopen, ook nog eens op en neer.”

[Beste Dick] Erg concreet klinkt dit niet. (…)

Geef een antwoord