Wat zorgde voor het uitsterven van de dino’s? Ian Juby gaat er in dit filmpje op in.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

9 Comments

E. van der Klift

(…) Noach werd niet 100 jaar van tevoren gewaarschuwd door JHWH voor de vloed! Toen Noach 500 jaar oud was verwekte hij zijn zonen Sem, Cham en Jafeth. Wannéér hij begon te bouwen aan de ark en hoeláng hij er aan gebouwd hééft is totaal onbekend. Toen Noach 599 jaar oud was, dus ín zijn 600 ste. jaar, kwam de vloed over de aarde. [Hier worden m.i.] dingen [gezegd] die on-Bijbels én [daarmee] niet wáár zijn omdat de Bijbel, hét Woord van JHWH, dat totaal niet vermeldt!

peter b

“Toen Noach 500 jaar oud was verwekte hij zijn zonen Sem, Cham en Jafeth.”

Had [Noach] een drieling? Dat is nieuw voor mij.

Peter

Volgens Ian Juby stierven vele mensen tegelijk met de dino’s. Waar zijn de botten van die mensen samen met de botten van de verdronken dino’s dan?

peter b

[Een andere vraag:] Waar zijn toch al die botten van de miljarden aapachtige voorouders van ons, Peter, die er gedurende miljoenen jaren geleefd moeten hebben? (…)

E. van der Klift

Om te weten dat Noach drie zonen kreeg is de Bijbel lezen genoeg. Het staat ‘voorin’.

E. van der Klift

Een heel goede vraag [vind ik], Peter en áls zij gevonden zouden worden, wat [volgens mij] zéér onwaarschijnlijk ís, moeten zij exact dezelfde ‘oudheid’ (of is het ‘jongheid’) van gegevens bevatten als die van de ‘Dino’s’. Toch?

Peter

@E van de Klift
Uiteraard moeten die dinobotten en mensenbotten van de zondvloed niet versteend zijn maar nog bot, want ze zijn maar 4500 jaar oud. Ze zijn uitstekend met C14 te dateren en hebben allemaal dezelfde leeftijd.

E. van der Klift

Er is echter een theorie, zo niet een ‘verklaring’, die zegt dat door de enorme waterdruk (per kwadraat centimeter) van de vloed er snelle fossilisatie opgetreden is. [Hierbij] zouden de fossielen van mensen, dieren én planten gelijke informatie moeten geven én in een zelfde aardlaag gevonden moeten worden. Waarom is dát dan echter niet het geval? De stratigrafie is in deze toch duidelijk? Waarom wordt dan het ene (heel veel) ‘dieper’ in de grond gevonden dan het ander? Zo een (niveau) verschil is zelfs al zeer beduidend tussen de vondsten uit/van de vroege middeleeuwen en het huidige niveau.

peter b

Peter en E van der Klift,

Fossilissatie is [niet meer] dan mineralisatie van biologisch materiaal. De cellen en compartimenten worden opgevuld met neergeslagen mineralen. Met miljoenen jaren heeft het [m.i.] niets te maken, wel met de juiste omstandigheden. Grote geologische activieit, druk en temperatuur bevorderen het proces maar [zijn] niet noodzakelijk. Dat dino’s niet miljoenen jaren geleden uitstierven wordt aannemelijk als je weet dat er vele niet-gefossiliseerde botten werden gevonden, alsmede zacht weefsel, bloedcellen en beencellen. Eiwitten kun je ook uit dinobotten isoleren en zowaar nog immunologisch determineren.

Geef een antwoord