Het subcontinent India zou er, volgens de evolutionaire modellen, 30 miljoen jaar over hebben gedaan om tegen Azië te botsen. Al die tijd was het als een enorme veerboot op reis door de oceaan, geïsoleerd van andere continenten. Die theorie wordt nu tegengesproken… door piepkleine muggen!

tijgermug-pixabay-com

Zo’n 130 miljoen jaar geleden zou India zich hebben losgemaakt van de oostkust van Afrika om zich uiteindelijk in het zuiden van Azië te boren. Zo ontstonden de Himalaya’s. Dieren- en plantensoorten van India waren een groot deel van de 30 miljoen jaar dat het subcontinent ‘op drift’ was volledig geïsoleerd. Ze zouden dus, logischerwijs, een andere evolutionaire richting op zijn gegaan dan hun tegenhangers in Afrika en Azië. Maar dat blijkt niet het geval.1

Mugjes, die in versteende hars (barnsteen) zijn gevonden, vertonen geen opmerkelijke verschillen met hun soortgenoten uit Europa en Azië. En dat terwijl de knutten, zoals de mugjes heten, onmogelijk de vele kilometers over de open zee konden afleggen. Vanwege de sterke overeenkomst tussen de Indische en de Euraziatische knutten moet de India-geïsoleerd-op-drift-theorie herzien worden. Wetenschappers stellen daarom voor dat er een serie eilanden is geweest die als ‘opstapjes’ konden dienen voor de muggen, om zo vanuit Azië toch India te bereiken. Maar dat is een ad hoc-verklaring om het model van de feiten te redden; er zijn namelijk geen aanwijzingen dat die eilanden ooit hebben bestaan.

Een verklaring die door de gangbare wetenschap wordt genegeerd is dat India er wellicht geen 30 miljoen jaar over heeft gedaan om Azië te bereiken. Dat kan ook veel sneller zijn gegaan. Volgens het creationistische catastrofale plaattektoniek-model schoven de continenten zeer snel als gevolg van de zondvloed.2 Dan hadden de Indische muggen dus geen tijd om te evolueren.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

Voetnoten

  1. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0169144
  2. http://static.icr.org/i/pdf/technical/Catastrophic-Plate-Tectonics-A-Global-Flood-Model.pdf

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.

3 Comments

Peter

Het artikel uit PLoS zegt:
1 “At that time the Indian subcontinent, which started separating from East Gondwanaland (Antarctica, Australia, New Zealand, India) in the Early Cretaceous (ca 130 Ma), was already on its drift northwards”

Het subcontinent splitste van Gondwana en vertrok noordwaarts 130 miljoen jaar geleden.

2 “A late Paleocene collision date (59 Ma) has recently been supported by the study of radiolarian and nannofossil biostratigraphy and detrital zircon geochronology”.

Het subcontinent India botste tegen Azië 59 miljoen jaar geleden. De knutten zijn van 54 miljoen jaar geleden, dus toen India al tegen Azië gebotst was. Er is dus geen tegenspraak tussen de reis van India en de verspreiding van de knutten. De eilanden die [de auteur] noemt, dus de Oman-Kohistan-Dras Island Arc zijn teruggevonden en geen ad hoc fictie zoals [de auteur] suggereert. Zie bijv.: http://www.usu.edu/geo/shervais/shervais-usu-geology/Himalayan_Arcs.html

[Noot van de redactie: Beste Peter, het gaat hier om een andere auteur dan u schrijft daarom hebben wij er ‘de auteur’ van gemaakt.]

Hetty Dolman

“Een verklaring die (…) tijd om te evolueren.”

Die catastrofale plaattektoniek is [onjuist], vandaar dat die over het algemeen wordt genegeerd. Er zijn wel wetenschappers die berekend hebben hoeveel energie er vrijgekomen zou zijn bij een dergelijk scenario. Het gaat over het equivalent van meerdere miljoenen waterstofbommen.

Het kopje heet: Earth Boiled, Steamed and Roasted: http://paleo.cc/ce/wbrown.htm

“Even YEC author Danny Faulkner (2013) of AIG demonstrated that the heat involved in the eruptuon phase alone would have been many times beyond lethal to all life on earth. Brown himself states that the energy released during the hydroplate eruptions would have exceeded 300 trillion atomic bombs (Brown, 2016). This makes it even more implausible that Noah and his cargo, or any macroscopic life on earth for that matter, would have survived the proposed hydroplate eruptions, to say nothing of the additional sources of massive heat and violence discussed below.”

De paar centimeters per jaar dat gebergten groeien en eilanden afdrijven na zeebevingen acht [ik] wel voldoende, als rampen zijnde.

Peter

“Volgens het creationistische catastrofale plaattektoniek-model schoven de continenten zeer snel als gevolg van de zondvloed” Dit is dan weer een ander zondvloedmodel dan de vier modellen onderin https://old.logos.nl/waggelden-er-pinguins-rond-leefomgeving-dinosauriers/. Immers, dan is India tijdens de zondvloed tegen Azië gebotst, en de Himalaya tijdens de zondvloed ontstaan. De Himalaya bestaat zo’n 30 miljoen jaar als bergen, dus dan moet je een 30 miljoen jaar grens voor de zondvloed hanteren.

Geef een antwoord