Studenten wilden een congres over Intelligent Design organiseren, maar op de universiteit was men daar niet van gediend…

Studenten van de Portugese Universidade do Algarve vatten onlangs het plan op om een Intelligent Design-congres te organiseren op hun universiteit. Toen de media er wind van kregen besloot de universiteit het congres niet door te laten gaan vanwege de negatieve reacties die dit opriep. Bij een tweede universiteit (die van Porto) gebeurde exact hetzelfde. Uiteindelijk besloten de studenten uit te wijken naar buurland Spanje. Op de vraag waarom het congres niet door mocht gaan, reageerde de universiteit van Porto dat het geen wetenschappelijk evenement zou zijn.

Weet meer: https://old.logos.nl/studenten-mogen-geen-congres-intelligent-design-organiseren-op-campus/.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Nunen, H. van, 2018, Intelligent Design geweerd van universiteit, Weet 49: 11.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.