Vraag

In Prediker 4:12 staat dat een drievoudig snoer niet spoedig wordt verbroken. Is er ook bekend in hoeverre een drievoudig snoer sterker is dan de som van de drie strengen afzonderlijk?

Antwoord

Uit proeven blijkt dat een drievoudig snoer inderdaad sterker is dan drie strengen afzonderlijk. Dit is met name het geval als de strengen gedraaid of gevlochten zijn. Hierdoor kunnen de strengen elkaars falen opvangen: wanneer op een bepaald punt één streng begint te scheuren zullen de andere twee strengen wat oprekken om de kracht op de scheur te ontlasten. Een mooie metafoor voor een huwelijk waar God bij betrokken wordt dus!

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Anoniem, 2013, Is een drievoudig snoer echt sterker?, Weet 24: 48.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.