Op 3 november wordt een nieuwe dvd in Nederland gepresenteerd door Weet Magazine. Het gaat om ‘Is Genesis history?’. In de VS en het VK heeft deze documentaire al voor volle zalen en stevige discussie gezorgd. Samen met Logos Instituut organiseert Weet Magazine een presentatieavond op 3 november van 19:00 tot 22:00 in Gouda. Allen van harte welkom! De toegang is gratis, aanmelden is gewenst. Dat kan via deze pagina. Hieronder is de trailer van de documentaire ondertiteld te bekijken.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.

3 Comments

Hetty Dolman

Ik heb heel even het filmpje aangeklikt maar ik kreeg meteen te horen dat de meeste geologen niet meer geloven in het uitslijten van de Grand Canyon door de rivier. Dat is onjuist. Vrijwel alle geologen ter wereld geloven dit. (…)

Peter

(…) “Als we naar het fossielenarchief kijken, zien we dat complexiteit er vanaf het begin was.”

Dat is een [onjuiste] voorstelling van zaken. Complexiteit begint als de aarde 4 mijlard jaar oud is.

Johnny

Ik heb de originele versie bekeken, http://www.imdb.com/title/tt6360332/?ref_=nv_sr_1. Is de genoemde kritiek aldaar terecht? Volgens mij brengt deze film niet heel veel nieuws naar voren, hoewel er hier en daar zeker wel zaken zijn om verder over te denken. Erg jammer ook dat er weinig hoor en wederhoor wordt toegepast. Is het niet mogelijk om een genuanceerd verhaal te presenteren die beide kanten (paradigma’s volgens de film) op een begrijpelijke en integere wijze belicht[?]

Geef een antwoord