De wombat is een van de vele bijzondere Australische schepsels die nergens anders op aarde voorkomen. Dit dier is een buideldier – wat betekent dat het een buidel heeft waarin heel vroeg geboren jongen hun ontwikkeling voltooien. Een buidel hebben is geweldig als je een kangoeroe bent – maar een wombat is een gravend dier. Als de opening van de buidel richting de kop van de moeder zou zijn, zou de buidel snel met vuil gevuld raken. Dus is de buidel van de wombat achterwaarts gericht; de opening is richting achterpoten van de moeder. Waar komt dit unieke dier vandaan? Er zijn maar twee mogelijkheden: creatie of evolutie. Ofwel de wombat is geschapen, volledig gevormd en volledig functioneel, of hij is geëvolueerd. Onze scholen leren dat wat geen wombat was, in de wombat is veranderd. Maar hoe kon dit gebeuren?

Evolutionisten denken dat oorspronkelijk al de buidels van buideldieren zo waren als bij de kangoeroes, en dat gedurende miljoenen jaren de wombatbuidel ‘geëvolueerd’ is uiteindelijk naar achter gericht te zijn. Laten we ons dit proces proberen voor te stellen. Eerst heb je een naar voren gerichte buidel in een organisme dat besluit te gaan graven in de aarde. De buidel vulde zich met vuil. De baby’s gingen dood. Vervolgens wordt er een exemplaar geboren met een naar opzij gerichte buidel. In deze situatie kan de baby de melkklieren moeilijk bereiken. De baby’s bleven dus doodgaan. Dan eindelijk is er een individu met de buidel naar achteren gericht! Maar intussen zouden er miljoenen jaren zijn verstreken. Vraag: hoe zou dit arme schepsel het langzame proces van ontwikkeling hebben overleefd; veel babywombats zouden tijdens het proces dood zijn gegaan. Het is duidelijk, God schiep de wombatbuidel vanaf het begin “achterwaarts”.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

De wombat is een van de vele bijzondere Australische schepsels die nergens anders op aarde voorkomen. Dit dier is een buideldier – wat betekent dat het een buidel heeft waarin heel vroeg geboren jongen hun ontwikkeling voltooien. Een buidel hebben is geweldig als je een kangoeroe bent – maar een wombat is een gravend dier.

...
Read more