Beste lezer,

“Ik dacht dat de aardlagen door God zo gemaakt waren, maar omdat er dode dieren in te vinden zijn kan dat niet. Bedankt voor uw les over dinosauriërs.”

Zo maar een reactie van een jongen van 10 jaar na een gastles op een basisschool over de betrouwbaarheid van de Bijbel. We merken een enorme behoefte aan ondersteuning op het gebied van Bijbelgetrouwe educatie en voorlichting voor leerkrachten, ouders, kinderen, predikanten en gemeenteleden. Het afgelopen jaar hebben wij op scholen en in kerken gastlessen kunnen geven. Veel scholen en kerken worden (nog) niet bereikt. In die leemte kunnen we nu nog niet goed voorzien. Daar zijn structurele financiële middelen voor nodig. Alleen met uw hulp kan dat werkelijkheid worden.

Als Genesis niet historisch betrouwbaar is, hebben wij geen Evangelieboodschap. Veel mensen, helaas ook christenen, nemen de Schrift niet meer aan als norm. Ook in het afgelopen jaar werd het debat over de schepping van God en de historische betrouwbaarheid van de Bijbel stevig gevoerd, ook in de media. Doordat meer christenen de evolutietheorie voor waar aannemen, is de verwarring onder jongeren alleen maar toegenomen. Ouders, docenten en andere opvoeders zitten met hun handen in het haar. Want ze voelen wel aan: het loslaten van de historiciteit van de Schrift heeft fatale gevolgen.

Logos Instituut wil u en uw kinderen helpen bij het vinden van Bijbelgetrouwe antwoorden. Je hoeft niet alles voor zoete koek te slikken. We geven daarom uitleg over Bijbels verantwoorde wetenschappelijke zienswijzen. Dat gebeurt via spreekbeurten en gastlessen, op onze congressen en in de dagelijkse artikelen op onze website (die we ook op sociale media plaatsen). Verder verspreiden wij boeken, dvd’s en andere uitgaven en helpen we uitgevers en anderen die op dit gebied actief zijn.

Met uw vaste maandelijkse bijdrage helpt u mee te voorzien in deze dringende behoefte. Mogen we op uw steun rekenen? Vul de bijgevoegde antwoordkaart direct in en stuur deze terug. Meedoen kan ook via www.old.logos.nl/actie.

Als dank mogen we u gratis de nieuwe scheurkalender van Weet of het boek van Gert Jan van Heugten Hoe zit het met… de ouderdom van de aarde? toesturen. Leerzaam om met het hele gezin naar te kijken en elke dag een nieuw weetje te ontdekken!

Hartelijk dank voor uw steun en Gods zegen toegewenst,

Met vriendelijke groet,
Jan van Meerten, Logos Instituut

PS Een pdf van deze brief is via deze link te downloaden en verder te verspreiden. Helpt u mee?

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Logos Instituut organiseert regelmatig evenementen. Voor meer informatie kijkt u op de evenementen pagina.