Een jaar geleden zagen cheeta Kasi en labrador Mtani elkaar voor het eerst. Nu zijn de twee onafscheidelijk. Ze ontwikkelden een band die volgens experts hun hele leven zo zal blijven.

Dierenverzorgers in Florida brachten ongeveer een jaar geleden de acht weken oude cheeta-kitten en de 16 weken oude labrador-pup bij elkaar. Kasi en Mtani kwamen daarna regelmatig met elkaar in contact. Daar waren altijd verzorgers bij; zij zorgden ervoor dat de ervaringen van de hond en de cheeta positief bleven en dat hun band werd versterkt.

De verzorgers vinden het niet verwonderlijk dat het zo goed klikt tussen Kasi en Mtani. Cheeta’s en honden leven allebei in groepen en zijn erg sociaal. In gezelschap van andere dieren zijn ze op hun best. Honden en luipaarden hebben veel gedragsovereenkomsten. Kasi en Mtani zijn dan ook niet de enige dieren die in een dierentuin zijn samengebracht. Meerdere cheeta’s en honden gingen hen voor.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.