Er zijn nog een aantal plaatsen beschikaar voor de excursie naar de Ardennen. Heb je nog wat ruimte in je agenda maak dan kennis met de geologie van de Ardennen en de fascinerende wereld van de genetica. Het programma van de excursie bestaat uit 2 delen:

Vrijdagavond houden Tom Zoutewelle en Peter Borger een lezing in het klooster La Foresta in Vaalbeek Belgie. Tom Zoutewelle geeft een inleiding in de geologie en de geschiedenis van de Ardennen, Peter Borger een overzicht van de nieuwste inzichten in de genetica.

Zaterdag wordt met hamer en beitel in de hand de bewogen geschiedenis van het
Europese continent zichtbaar gemaakt. Vanaf het meest zuidelijke punt van de excursie (Couvin) volgen we de Maas noordwaarts via Dinant naar Namen. We eindigen de excursie met een diner in La Foresta in Vaalbeek. Geschikt voor iedereen die houdt van een stevige wandeling.

PRIJS € 230 – inclusief reis, overnachting en maaltijden in La Foresta.
Je meldt je aan door een email met je naam en adres te sturen naar: [email protected]

Je ontvangt dan een bevestiging van jouw deelname met nadere informatie.
Belangrijk: de inschrijving sluit op maandag 9 september.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Peter Borger is moleculair bioloog, specialist in signaaltransductienetwerken en genregulatie-systemen, tevens auteur van Terug naar de Oorsprong. Hij is één van de grensverleggende wetenschappers binnen de nieuwe biologie. Daarin staat onder meer centraal dat soortenvorming daadwerkelijk plaatsvindt, omdat het genoom daarvoor is geprogrammeerd, maar dat alle verschillende soorten niet allemaal dezelfde voorouder hebben. Ook wordt vanuit deze tak van de biologie duidelijk dat er geen genetische informatie-toename nodig is om nieuwe soorten voort te brengen. Alle informatie om nieuwe soorten te vormen was reeds aanwezig in het genoom vanaf de tijd dat de oervormen werden geschapen.