Meer dan een Timmerman’ is een boek van 198 pagina’s dat goed wegleest. Op een onderhoudende manier wordt de lezer meegenomen door de historische feiten die we weten over het leven van Jezus, en Zijn opstanding.

Meer dan een Timmerman

De hoofdvraag die dit boek wil beantwoorden is: Wie was Jezus? Is wat er over Hem geschreven is, waar? Vanuit historische feiten wordt er een antwoord gezocht op deze vragen. Als lezer word je uitgedaagd om te bepalen of je Jezus beschouwt als een leugenaar, een zot, of de Zoon van God. Andere opties zijn er niet.

Veel atheïsten hebben de overtuiging dat de Bijbel niets meer is dan een sprookjesboek. Christenen zouden totaal geen grond hebben om op te staan. Maar dit boek toont aan dat als je de Bijbel behandelt als een historische bron, je tot een hele andere conclusie komt. De geschriften uit het Nieuwe Testament blijken de meest betrouwbare historische bronnen te zijn die we op aarde kennen!

Belangrijke vragen die in dit boek worden behandeld, zijn: Hoe denkt de wetenschap over Jezus? Is de Bijbel betrouwbaar? Heeft de opstanding van Jezus echt plaatsgevonden? Zijn de apostelen gestorven voor een leugen? Wat is er met Saulus/Paulus gebeurd? Zijn er andere verklaringen mogelijk?

Het is opmerkelijk om erachter te komen dat het leven van Jezus, en de gebeurtenissen rondom Zijn leven, zó goed onderbouwd kunnen worden vanuit de documentatie. Als lezer kom je meer en meer tot de conclusie dat het raar is om niet te geloven in het getuigenis dat de apostelen hebben gegeven, dan om het te verwerpen.

Meer dan een Timmerman’ is heel onderhoudend geschreven en heb je binnen een paar uur uit. Het boekje leent zich heel goed om weg te geven aan mensen die aan het begin van hun zoektocht staan. Niet alle vragen zullen misschien een bevredigend antwoord krijgen, maar is een uitstekende opstapper naar een grotere zoektocht.

Ik kan het boekje aanbevelen aan iedereen die vragen heeft over de betrouwbaarheid van de evangeliën.

Als 198 pagina’s te veel is, is ‘De Opstanding van Jezus’ van Josh & Sean McDowell geschikt om te lezen. Dat boekje (64 pagina’s) behandelt de belangrijkste argumenten in een beknopte vorm.

Dit boek wordt ook te koop aangeboden in onze webshop.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Meer dan een Timmerman’ is een boek van 198 pagina’s dat goed wegleest. Op een onderhoudende manier wordt de lezer meegenomen door de historische feiten die we weten over het leven van Jezus, en Zijn opstanding.

De hoofdvraag die dit boek wil beantwoorden is: Wie was Jezus?

...
Read more