Dr. Cuozzo werd geboren op 1 september 1937 in Glen Ridge, (New Jersey). Hij studeerde aan de universiteit van Georgetown en verwierf titels aan de universiteit van Pennsylvania en de Loyola universiteit/Tandheelkundig Instituut van Chicago. Hij was enige tijd in dienst van de Amerikaanse marine. Hij werkte 41 jaar als orthodontist in New Jersey, en ook twee jaar als hoofd van de orthodontie-afdeling en twee jaar als assistent-directeur van de tandheelkundige faculteit van het Mountainside ziekenhuis in Montclair. Hij was bekend vanwege zijn originele onderzoek naar de oorsprong van de mens vanuit Bijbels perspectief, en hij publiceerde en schreef bijdragen voor vele boeken en artikelen op dit gebied. Zijn werk werd ook besproken op radioprogramma’s over de gehele VS, en hij werd uitgenodigd om te spreken over zijn research op bijeenkomsten over het gehele land. Verder was hij actief in het kerkelijk leven en meer dan 10 jaar op sportgebied. Hij overleed op 23 maart 2017 in Montclair (New Jersey).

bloem_geknakt_psalm_103.pixabay

John Cuozzo en zijn vrouw Diana kwamen tot geloof in Christus in 1975; in 1977 studeerde hij filosofie bij Francis Schaeffer in Huémoz, Zwitserland. Twee jaar later startte hij met een originele studie van fossiele Neanderthal schedels met de assistentie van prof. Wilton M. Krogman, die wel de vader van de forensische antropologie genoemd wordt. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de universiteit van Luik in België, in musea in Frankrijk en Engeland, Israël, Oost-Duitsland (Berlijn), de VS, en het Smithsonian Instituut in Washington, D.C. Verder bezocht hij enkele paleolithische grotten in Zuid-Frankrijk (Dordogne). Hij was de eerste ooit die röntgenfoto’s maakte van Neanderthal schedels in Frankrijk.
Huidige biologen en medici komen meer en meer tot het inzicht dat de mens tot één grote menselijke familie behoort met min of meer dezelfde menselijke kenmerken. Zo schreef dr. Jack Cuozzo, orthodontist, in 1998 Buried Alive, een boek over de Neanderthaler-fossielen. In dit boek doet hij verslag van röntgenonderzoek aan de originele schedels van Neanderthalers in Franse, Duitse en Engelse musea. Gebruik makend van schedelveranderingen naarmate men ouder wordt, kon hij een schatting doen van de leeftijd waarop de Neanderthalers moeten zijn overleden. Zo waren La Chapelle en La Ferassie (twee bekende schedels uit de Dordogne-vallei, Zuidwest-Frankrijk) volgens zogenaamd ‘lateral cephalometric tracing’ 317 jaar respectievelijk 301 jaar geworden. Door lengtemetingen aan de aangezichtsschedel schatte hij de leeftijden op 324 respectievelijk 278 jaar. Neanderthalers behoorden waarschijnlijk gewoon tot de mensheid die zich na de spraakverwarring over de aarde had verspreid. Er zijn redenen om aan te nemen dat deze Neanderthalers tijdgenoten waren van de aartsvaders die leefden van circa 2500 tot 1900 v.Chr., na de spraakverwarring dus. Interessant is dat Job (=Jobab, jongste zoon van Pelegs oudere broer Joktan) volgens de LXX een leeftijd bereikte van 240 jaar.

Zijn boek Buried Alive is in vele uitvoeringen nog steeds te koop bij Amazon.com. Cuozzo was in kringen van evangelische christenen in de VS heel bekend, maar nauwelijks daarbuiten. Een artikel over zijn onderzoek naar de Neanderthal-schedels is gepubliceerd in ‘Bible and Spade’ 22.2 (2009)

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Rinus Kiel was voor zijn pensionering jarenlang werkzaam in verschillende bedrijfstakken, o.a. grafische vak-, meet-, en regeltechniek in de chemische industrie. Ook was hij meer dan 30 jaar werkzaam in de ICT als systeemanalist, systeemontwerper, database-ontwerper en ICT-manager. In de jaren ’80 is hij betrokken geraakt bij Bijbelgetrouwe wetenschap. Daarin heeft hij zich gespecialiseerd in de kosmologie. Ook schrijft hij regelmatig over wat hij noemt de ‘klimaathype’. Hij schrijft en presenteert regelmatig over diverse onderwerpen. Zie ook zijn website http://mpkiel.org.

3 Comments

Stef Heerema

Een andere optie is dat Neanderthalers zijn omgekomen tijdens de zondvloed. Net zoals ijstijdlagen, met de daarin begraven fossielen, waarschijnlijk deel zijn van de vloedafzettingen. De zondvloed duurde ruim een jaar en ook in de tweede helft is veel gebeurd.

Hetty Dolman

@ Stef,

“Een andere optie is dat Neanderthalers zijn omgekomen tijdens de zondvloed. Net zoals ijstijdlagen, met de daarin begraven fossielen, waarschijnlijk deel zijn van de vloedafzettingen.”

Neandertaler fossielen worden voornamelijk in grotten gevonden, die, creationistisch gezien pas tijdens of na de zondvloed zijn gevormd. Dus leefden ze daarna nog.

Peter

“Zo waren La Chapelle en La Ferassie (twee bekende schedels uit de Dordogne-vallei, Zuidwest-Frankrijk) volgens zogenaamd ‘lateral cephalometric tracing’ 317 jaar respectievelijk 301 jaar geworden. Door lengtemetingen aan de aangezichtsschedel schatte hij de leeftijden op 324 respectievelijk 278 jaar.”

Dit geeft [mij] weinig vertrouwen in wat voor methode gebruikt [is].

Geef een antwoord