Drs. Ben Hobrink was op 6 maart 2014 te gast bij Café Tinto van Family7 en sprak daar over zijn bestseller ‘Moderne Wetenschap in de Bijbel.1 Met dank aan Family7 voor de opname.

Voetnoten

  1. Dit boek wordt in onze webshop te koop aangeboden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Drs. B. Hobrink studeerde biologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is auteur van de bestseller 'Moderne Wetenschap in de Bijbel'.

2 Comments

Peter

Ononderbouwbare uitsprak[en] in de video:
Minuut 9: “Een Jood werd gemiddeld drie keer zo oud als de mensen van zijn tijd. De Israelieten, in de tijd van Mozes, werden ze drie keer zo oud als de mensen in Egypte of in Kanaan.” “Reinheidswetten: Veel minder epidemieën veel beter voedsel”
Minuut 17: “De ark van Moach is technisch gezien het beste bootmodel wat er bestaat” Zie commentaar onder https://old.logos.nl/hoe-bouw-je-een-ark/ over de onmogelijkheid van de bouw van een dergelijke ark.

In de video wordt het lezenswaardige stuk van Bart Klink genoemd: http://www.deatheist.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=157:moderne-wetenschap-in-de-bijbel-&catid=2:artikelen&Itemid=3

Bij Hobrink is het noodzakelijk om van het volgende notie te nemen: het boek is uitgebreid weerlegd en Hobrink heeft plagiaat gepleegd. Zie voor een overzicht: https://tasmedes.wordpress.com/tag/ben-hobrink/

“Tjerk Muller: een uitgebreide inhoudelijke en persoonlijke beschouwing over Hobrinks ondeugdelijke werkwijze.”
1 “Over die Ben Hobrink: ik heb de stellige indruk dat zijn boek Moderne Wetenschap in de Bijbel van plagiaat aan elkaar hangt.”
https://tasmedes.wordpress.com/tag/ben-hobrink/
2 “De oppervlakkigheid van Hobrinks Moderne Wetenschap in de Bijbel”
https://tasmedes.wordpress.com/2007/08/17/tjerk_muller_ov

Zie ook
https://www.nd.nl/nieuws/nederland/moderne-wetenschap-in-de-bijbel-aangepast-vanwege.29324.lynkx
https://www.nd.nl/nieuws/commentaar/de-bijbel-naar-je-hand-zetten.115815.lynkx

Het boek is nadat het plagiaat was aangetoond niet bijgewerkt: https://tasmedes.wordpress.com/2008/09/22/ben-hobrink-rev /

peter b

Peter, leg eens uit waarom een geplagieerd argument geen argument zou zijn? Taede Smedes is overigens de Darwintheoloog bij uitstek. Theologen die Darwin en Christus willen verenigen, zoals Smedes, doen er goed aan om zich i.p.v. in Darwin in de biologie te verdiepen. (…) De Bijbel is namelijk niet in tegenspraak met de biologie, Darwinisme is in tegenspraak met de biologie. Smedes weet dit want ik heb het hem verteld.

Geef een antwoord