WADDINXVEEN, 12 MEI 2020 – Dat Mozes de eerste vijf Bijbelboeken heeft geschreven, was lange tijd geen punt van discussie. De laatste decennia beweren echter steeds meer wetenschappers dat deze Bijbelse persoon hier geen enkel aandeel in heeft gehad. In de tijd dat Mozes leefde, zou er nog niet eens een Hebreeuws schrijfsysteem zijn geweest om de beschreven gebeurtenissen vast te leggen. Hebben deze wetenschappers het bij het juiste eind? Of zien ze wat over het hoofd? De nieuwe dvd De Mozes-controverse van Weet Magazine werpt een nieuw licht op dit vraagstuk.

In de nieuwe documentaire De Mozes-controverse, uitgegeven door het populairwetenschappelijke tijdschrift Weet Magazine en christelijke filmdistributeur NEEMA, onderzoekt filmmaker Tim Mahoney of Mozes de Thora heeft geschreven. Want als hij het niet was, wie dan wel? En wat betekent dit voor de geloofwaardigheid van de hele Bijbel? Mahoney reist naar het Midden-Oosten om deze prangende vraag tot op de bodem uit te zoeken. Hij ontdekt nieuw wetenschappelijk bewijsmateriaal en interviewt verschillende deskundigen. Dat brengt hem tot een bijzondere conclusie, die tegen de haren van veel seculiere wetenschappers in zal strijken.

Tim Mahoney heeft met zijn diepgravende documentaires al meerdere filmprijzen in de wacht gesleept. De Mozes-controverse is het tweede deel van zijn spraakmakende serie Zoeken naar Bewijs, en verscheen in 2019 onder de naam Patterns of Evidence: The Moses Controversy. Net als bij de vorige film uit deze serie, getiteld Patterns of Evidence: Exodus, heeft Weet Magazine ook hier de Nederlandse ondertiteling verzorgd, in samenwerking met NEEMA.

De dvd kost €14,99 en is vanaf 7 mei te koop via de webshop van Logos Instituut.

De trailer van de film is hier te bekijken.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.