Wat is het geheim achter het vermogen van uilen om hun kop 270 graden te kunnen draaien? Biologen hebben veel functies ontdekt waardoor uilen hun kop bijna volledig rond kunnen draaien. Uilen hebben bijvoorbeeld 14 wervels in hun nek terwijl mensen er slechts zeven hebben. De wervelslagader ligt hoger de nek in dan bij andere vogels, wat speling geeft, zodat de slagader niet wordt dichtgedraaid als de nek draait. Deze unieke functies – en nog veel meer – moeten er vanaf het begin geweest zijn. Het was Gods ontwerp.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van ‘Search for the Truth’. Zie hier voor de website van deze organisatie.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Wat is het geheim achter het vermogen van uilen om hun kop 270 graden te kunnen draaien? Biologen hebben veel functies ontdekt waardoor uilen hun kop bijna volledig rond kunnen draaien. Uilen hebben bijvoorbeeld 14 wervels in hun nek terwijl mensen er slechts zeven hebben. De wervelslagader ligt hoger de nek in dan bij andere vogels,

...
Read more