De olifant is z’n slagtanden aan het verliezen. Slagtanden worden steeds kleiner, en bij sommige individuen zijn ze zelfs helemaal verdwenen. Evolutie in de praktijk, beweren darwinisten. Of toch niet?

Het is niet vreemd dat de olifant z’n slagtanden verliest. Er wordt immers, ondanks allerlei regelgeving, nog steeds fanatiek op olifanten gejaagd. Olifanten met kleine (of geen) slagtanden zijn voor de stropers niet interessant: die blijven in leven en kunnen hun DNA doorgeven aan de volgende generatie. Iets anders is dat onderzoek uitwijst dat de gemiddelde lengte van slagtanden in de afgelopen 150 jaar is gehalveerd. Dat is opmerkelijk, want olifanten staan erom bekend dat ze zich langzaam voortplanten. Dit zou volgens de onderzoekers dan ook een voorbeeld van razendsnelle evolutie zijn. Maar is het wel evolutie? De genetische eigenschap die ervoor zorgt dat olifanten slagtanden krijgen verdwijnt op deze manier langzaam uit de populatie. Let erop dat het hier om een verlies van informatie gaat, niet een toename daarvan. Dit is dus geen voorbeeld van evolutie, maar van degeneratie, zoals je mag verwachten als je uitgaat van een recente schepping.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2016, Olifant-Devolutie, Weet 39: 8.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."