Het universum is bijzonder goed gebalanceerd, moeten ook naturalisten toegeven. Eén gram meer materie in het hele universum en het zou weer ineenstorten. Een grammetje minder en het blijft zich oneindig uitstrekken. Hoe kan dat al 13,8 miljard jaar goed gaan?

De kosmos - bewijs voor miljarden jaren?

Evolutionisten geloven dat het universum al zo’n 13,8 miljard jaar bestaat en begon met een oerknal. Alle materie en energie is toen ontstaan, zeggen ze. Volgens Einsteins relativiteitstheorie kunnen materie en energie de ruimtetijd vervormen. Ruimtetijd is een benaming voor de dimensies waarin je leeft: drie ruimtelijke dimensies en de tijd. Grote massa’s als zwarte gaten kunnen die ruimtetijd verbuigen. Daardoor kan het zomaar zijn dat de kortste weg tussen twee punten ineens niet meer een rechte, maar een gebogen lijn is. Omdat alle massa en energie in het universum de ruimtetijd verbuigt, konden er drie situaties ontstaan:

  • De totale massa is te hoog, waardoor het universum uiteindelijk onder z’n eigen zwaartekracht weer ineenstort;
  • De totale massa is te laag, waardoor de zwaartekracht het universum niet bij elkaar kan houden en er geen sterren en planeten konden bestaan, omdat er gewoon niet genoeg materie op één plek bij elkaar kon komen;
  • De totale massa is precies goed, waardoor het universum kan blijven bestaan

Omdat het universum bestaat en er leven mogelijk is, moet de derde optie de goede zijn. Maar de kans dat zo’n universum zich vanzelf vormde is onwaarschijnlijk klein. Je zou het kunnen vergelijken met het op z’n punt laten balanceren van een potlood, en dat dan 13,8 miljard jaar lang! Zelfs als je uitgaat van een oerknal is het veel logischer om te geloven dat er een intelligent Ontwerper is.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2017, Ongelooflijk exact, Weet 43: 11.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."