In november geef ik op het Logoscongres een lezing over de platte aarde. Naar aanleiding daarvan ben ik wat onderzoek aan het doen. Wie kan mij helpen…?

De afgelopen week heb ik met een aantal hele interessante mensen gediscussieerd op Facebook: platte-aardegelovigen. Volgens hen leven we niet op een bol, maar op een platte schijf, al dan niet onder een koepel. De noordpool is het middelpunt, en de zuidpool bestaat niet, het is een muur van ijs rondom de rand van de aarde. De zon en de maan draaien cirkeltjes boven de schijf. Een lachwekkende gedachte? Wellicht, maar wel een gedachte die meer en meer volgers en bekendheid verwerft. Dus een gedachte waar we iets mee moeten. Vandaar deze oproep.

Ben je of ken je iemand die gelooft dat de aarde plat is? Help me dan deze theorie beter te begrijpen! Graag hoor ik van jullie wat je precies gelooft, en waarom je dat gelooft. Ook hoop ik dat je antwoord kunt geven op de volgende vragen die ik heb:
– Wat zijn de afmetingen van de koepel?
– Hoe hoog zijn de zon en de maan boven de aarde?
– Hoe groot zijn de zon en de maan?
– Hoe werken zon- en maansverduisteringen?
– Wat zorgt voor getijden?
– Hoe blijven de zon en de maan in de lucht?
– Hoe komt het dat zaken achter de horizon verdwijnen?
– Wat zorgt voor de fasen van de maan?
– Welke bewijsmaterialen zijn aan te dragen dat er een enorm complot is om de vorm van de aarde verborgen te houden voor het grote publiek?

Graag zie ik de antwoorden goed onderbouwd. Kom aanzetten met bronnen, berekeningen, et cetera waaruit blijkt dat de aarde plat is.
Geloof je niet in de platte aarde maar wil je toch helpen? Dat kan door dit bericht te delen.

Reacties mogen op waaromschepping.nl; onder de Facebookpost of per mail naar info [at] waaromschepping [punt] nl. Ik wacht met spanning af!

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website WaaromSchepping.nl. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."