Onlangs verscheen het boek “En de aarde bracht voort” van dr. G. van den Brink. Even later verscheen “Oorspronkelijk” van dr. M.J. Paul.1 De boeken zijn onafhankelijk van elkaar geschreven maar hebben niettemin veel overeenkomst in thematiek. Het eerste boek verdedigt de stelling dat het bijbels aanvaardbaar is om te geloven dat God door evolutie schiep. Paul wijst dat af, allereerst om bijbelse redenen; daarnaast ook om wetenschappelijke redenen. Het eerste boek heb ik al besproken; ik wil nu het boek van Mart-Jan Paul recenseren en daar het boek van Van den Brink bij betrekken. Ook nu bied ik—evenals bij de bespreking van Van den Brink—meer dan een recensie. Het is een reactie op het boek met een persoonlijk karakter, wat ook bij dit boek past. Ik verwijs tussen haakjes naar de bladzijden in het boek.

De rest van dit artikel is in de onderstaande pdf te lezen.

Download the PDF file .

DOWNLOADEN

Het boek van prof. Paul wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Dit artikel is met toestemming van de auteur overgenomen van de website Schepping of Evolutie. Het originele artikel is hier te vinden.

Bron:

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Drs. J.A. van Delden was wiskundige, voormalig directeur van de Evangelische Hogeschool en maakte in het verleden voor de Evangelische Omroep programma's over het ontstaan van de aarde. Hij is in 2019 overleden.