Vraag

Sliepen Adam en Eva in het paradijs? Zij kenden toch geen moeheid?

Antwoord

Met zekerheid kunnen we deze vraag niet beantwoorden – we waren er immers niet bij – maar het lijkt er wel op dat Adam en Eva sliepen. Om te beginnen staat er nergens dat ze geen moeheid kenden. Sterker nog, op de dag dat Adam werd geschapen, bracht God hem in een diepe slaap, om Eva uit zijn rib te vormen. Dat betekent dat je in ieder geval met zekerheid kunt zeggen dat Adam ten minste één keer in het paradijs heeft geslapen. Slaap heeft te maken met meer dan alleen moeheid. Het is een soort ‘reset’ van je hersenen. Gedurende de dag stapelen zich stofjes op, die tijdens de slaap weer worden weggespoeld. In die tijd kun je ook de herinneringen en indrukken van die dag verwerken. Slaap hoeft dus niet per se een gevolg van de zondeval te zijn, maar je kunt dat ook niet uitsluiten.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A., 2017, Sliepen Adam en Eva?, Weet 45: 50.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."