De “wetenschap” blijkt voor velen steeds meer een barrière te vormen om nog in een God te kunnen geloven die alles gemaakt heeft. Het lijkt erop dat de “wetenschap” de wijsheid en waarheid in pacht heeft over hoe het heelal en het leven door een samenloop van toevalligheden is ontstaan. Maar waarop zijn deze waarheden gebaseerd? Tijdens deze avond verteld Nathan van Ree over zijn twijfel en zoektocht naar de echte Waarheid, die buiten hem zelf ligt en op geloof is gebaseerd. Jan van Meerten van het Logos Instituut (old.logos.nl) zal deze avond leiden. Het wordt niet een avond met allerlei diepzinnige technische uiteenzettingen, maar een avond om iedereen aan te zetten om na te denken over wat ons vanuit het onderwijs, wetenschap, media enz. allemaal aan “waarheden” wordt voorgehouden. De avond is bedoeld om jongeren toe te rusten. Wanneer men behoefte heeft om toch dieper op technische zaken in te gaan, wordt er tevens allerlei lectuur op verschillende vakgebieden aangeboden. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

De avond wordt in de grote zaal achter ons kerkgebouw gehouden. We stellen het op prijs wanneer je wilt komen, ons een berichtje te zenden ([email protected]). De inloop is om 19:30uur, de avond begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Entree en koffie is gratis.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit de Bethelbode. De volledige bronvermelding luidt: Span, L., 2018, Dinsdagavond 27 maart 2018: Thema avond “schepping of evolutie?”, Bethelbode 86 (2): 2-3.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

De “wetenschap” blijkt voor velen steeds meer een barrière te vormen om nog in een God te kunnen geloven die alles gemaakt heeft. Het lijkt erop dat de “wetenschap” de wijsheid en waarheid in pacht heeft over hoe het heelal en het leven door een samenloop van toevalligheden is ontstaan.

...
Read more