Vorige zomer verscheen Oorspronkelijk van Mart-Jan Paul in de boekwinkels. Hij had destijds al aangekondigd dat er ook een jongerenversie van zijn boek zou komen. Die is er nu, en wel onder de titel Waar komen wij vandaan?

Waar komen wij vandaan?

In Waar komen wij vandaan? volgt Paul een iets andere lijn dan in Oorspronkelijk, al komen de meeste onderwerpen wel terug. In 180 pagina’s kan natuurlijk niet hetzelfde worden gezegd als in 525, maar dat helpt om tot de kern te komen. Waar komen wij vandaan? is geschreven voor jongeren. Toch is het taalgebruik voor deze doelgroep af en toe wat aan de moeilijke kant. Dit boek zou beter zijn doel bereiken wanneer hier en daar de moeilijke worden er wat waren uitgefilterd.De coverplaat is mooi gekozen, een mens die opkijkt naar een Brachiosaurus. Dino’s spreken tot de verbeelding, en impliciet wordt op de voorkant niet alleen de vraag gesteld waar we vandaan komen, maar ook hoe het zit met de dino’s. Ook de binnenkant is rijkelijk geïllustreerd met zwart-witafbeeldingen, schema’s, grafieken en tabellen.

Waar komen wij vandaan? heeft één groot voordeel ten opzichte van Oorspronkelijk. Toen Oorspronkelijk uitkwam, was net En de aarde bracht voort van Gijsbert van den Brink verschenen. Hierdoor heeft Paul niet de tijd gehad om uitgebreid op de theologie van Van den Brink in te gaan. Omdat Waar komen wij vandaan? begin dit jaar verscheen, heeft hij gelukkig wel de tijd kunnen nemen om ook op Van den Brink in te gaan. Hierdoor heeft Waar komen wij vandaan? zeker een toegevoegde waarde voor jongeren die aan alle kanten bestookt worden door (theïstische) evolutie.

Dit boek wordt ook in onze webshop te koop aangeboden.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website WaaromSchepping. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."