In Exodus 14:28 staat dat de wateren van de Schelfzee terugkeerden toen het volk Israël over het pad erdoorheen was getrokken na de uittocht uit Egypte. De ruiters en wagens van het hele leger van farao is vervolgens door het water bedolven. Betekent dit dat de farao zelf ook om het leven kwam?

Exodus 14:6 beschrijft dat de farao zelf zijn leger aanvoerde. Of hij ook meegegaan is over de bodem van de Schelfzee, meldt de Bijbel niet expliciet. De een vindt dat aannemelijk, de ander niet. Sommige theologen denken dat de farao niet in het water is omgekomen, juist omdat dit niet expliciet in de Bijbel staat. Andere theologen verwijzen naar de Egyptische koningslijsten, waarin geen aanwijzingen staan over een verdronken farao. De Bijbel zelf geeft er echter verder geen informatie over. Wat er precies is gebeurd met de farao, kun je op basis van de Bijbel dus niet met zekerheid vaststellen.

Dit Weetje verscheen eerder in de Weet Scheurkalender 2019. De nieuwste Weet Scheurkalender verschijnt in oktober 2020.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van de website van Weet Magazine. Het originele artikel is hier te vinden.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.