Langs de Australische westkust zijn fossiele pootafdrukken ontdekt van ten minste 21 verschillende dinosoorten: de meest diverse verzameling ter wereld.

Paleontologen van de universiteit van Queensland (Australië) hadden het niet makkelijk. Ze moesten op hun hoede zijn voor haaien, krokodillen, en de getijden om ’s werelds meest diverse verzameling dinopootafdrukken te kunnen bestuderen, van zowel planteneters als vleeseters. Er zitten ook sporen bij van een stegosaurus. Het zijn de eerste aanwijzingen dat deze
bekende dino – met z’n platen en stekels – in Australië leefde.

Het gebied waar de dinosporen zijn gevonden, 25 kilometer langs de kust, heet in de volksmond het Jurassic Park van Australië. Wetenschappers dateren de afdrukken echter niet in het Jura, maar in het vroege Krijt, zo’n 127 tot 140 miljoen jaar geleden. Creationistische wetenschappers plaatsen deze dino-pootafdrukken in een andere tijd. De dino’s kunnen op de vlucht zijn geweest voor het opkomende zondvloedwater.

Dit artikel is met toestemming overgenomen uit Weet Magazine. De volledige bronvermelding luidt: Heugten, G.J.H.A. van, 2017, Versteende dinocollectie, Weet 45: 11.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by en

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."