Er is de laatste tijd veel te doen over schepping en evolutie. Wie meent dat hij evolutie aan de Bijbel toe kan voegen moet de Bijbel herzien (reviseren). In navolging van de reformator publiceert WaaromSchepping een gratis ebook met 95 stellingen tegen revisionisme.

In de maand oktober verschijnen op WaaromSchepping.wordpress.com1 alle 95 stellingen, geordend in acht thema’s. Vanaf 30 oktober zijn de stellingen ook als gratis ebook te downloaden.

Nieuwe reformatie

500 jaar geleden spijkerde Luther zijn 95 stellingen op de deur van de Slotkerk te Wittenberg. Nu is het tijd voor een nieuwe reformatie, vindt Gert-Jan van Heugten, de oprichter van WaaromSchepping. Luther ageerde tegen het toevoegen van buiten-Bijbelse ideeën aan de Bijbel, zoals de aflaten. Veel christenen vandaag de dag voegen de evolutietheorie toe aan de Bijbel. De Bijbel moet daarvoor wijken. Daarbij past men de eerste elf hoofdstukken van Genesis aan aan de huidige wetenschappelijke consensus. Maar als de Bijbel op deze manier wordt aangepast komen er heel veel Bijbelteksten in het gedrang, inclusief de woorden van Paulus en van Jezus Zelf. Ook zijn er allerlei secundaire problemen met het accepteren van evolutie en een oude aarde.

Evolutie is onwetenschappelijk en heeft al zeker geen plek in de Bijbel. Het is te hopen dat deze 95 stellingen mensen die twijfelen over deze kwesties dichter bij God zullen brengen en hen voorzien van degelijke argumenten om weerstand te kunnen bieden tegen alle revisionistische ideeën.

Voetnoten

  1. https://waaromschepping.wordpress.com/.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Gert-Jan van Heugten is ir. in de scheikundige technologie en schrijft en spreekt regelmatig over schepping en evolutie. Lees meer van en over hem op zijn eigen site: waaromschepping.nl Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen omdat hij overtuigende argumenten te zien kreeg vóór het Bijbelse scheppingsverhaal, en tegen het evolutieverhaal. Sindsdien is hij er van overtuigd dat de Bijbel van kaft tot kaft een betrouwbaar beeld van de geschiedenis weergeeft. Vier jaar en een hele hoop boeken, DVD's, lezingen en discussies later is hij begonnen met het verzorgen van presentaties over schepping en evolutie. In 2011 ben is hij als vrijwilliger bij Weet Magazine terecht gekomen, waar hij sinds 2012 met veel plezier in de redactie zit. Na het behalen van zijn ir./M.Sc. titel in 2013 heeft hij het Naventure trainingsjaar gevolgd bij de Navigators. In de zomer van 2014 heeft hij besloten voor zichzelf te beginnen en Waarom Schepping naar een hoger niveau te tillen. Gert-Jan gaat meestal naar een PKN gemeente in Eindhoven, maar beschouwt zichzelf als 'non-denominational'. Hij kan zich helemaal vinden in de uitspraak van Kees Kraayenoord: "Ik ben eigenlijk een gereherformeerde evanpinksterbaptoliek."