Voor de eerste keer in de geschiedenis van Jeruzalem hebben we de mogelijkheid om de begraven schatten te onthullen. Het is heilig grondgebied voor een groot deel van de wereldbevolking: Christenen, Joden en Islamieten. Er mogen geen opgravingen gedaan worden op de Tempelberg. Er ontpopte zich echter een unieke mogelijkheid om de Tempelbergschatten te onderzoeken. Door een afgraving in verband met uitbreiding van een moskee werd veel materiaal gestort nabij het Kidrondal. Studenten, archeologen en vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen en sorteren momenteel de berg met materiaal. En dat niet zonder resultaat, zoals is te zien op deze video van het Sifting Project.

Link naar YouTube (opent in nieuw venster): https://www.youtube.com/watch?v=_ByafwjlsTY&hl=nl&cc_lang_pref=nl&cc_load_policy=1&rel=0

De redactie van Weet Magazine heeft laten weten dat in het aprilnummer van het blad een artikel geplaatst wordt waarin een deelnemer verslag doet van aanwezigheid bij dit project.

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

2 Comments

Awi Cohen

Vermeld dan ook dat het een illegale islamitische afgraving was op de Tempelberg (schandalig in zo een archeologisch uniek terrein) en dat archeologen nu dus al meer dan tien jaar bezig zijn dit te analyseren op de vuilnishoop waar de archeologische resten door de moslims zijn gedumpt. Met als doel de Joodse geschiedenis van Jeruzalem te vernietigen.

Geef een antwoord