Onder leiding van geoloog en bioloog Tom Zoutewelle worden unieke plekken in de Ardennen bezocht. Aan de hand van geologische waarnemingen wordt de bewogen geschiedenis van het Europese continent zichtbaar. De excursie is beslist geen theoretisch verhaal, de handen mogen uit de mouwen! Met hamer en beitel ga je aan de slag en mag je naar huis met zelf ontdekte fossielen.

De eerste data (1 en 2 juni) zijn inmiddels volgeboekt. Daarom hebben we een extra excursie ingepland op 29 en 30 juni. Ook hier is de groepsgrootte beperkt: vol=vol. Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding. Wederom is deze excursie geschikt voor iedereen die een stevige wandeling niet uit de weg gaat.

Reisprogramma: vertrek op vrijdagmiddag 29 juni omstreeks 16.00 uur vanaf P&R Leidsche Rijn Centrum. Vrijdagavond, na het diner, volgt een lezing door Tom Zoutewelle over de geologie van de Ardennen. Zaterdag worden er zeven boeiende locaties in de Ardennen bezocht voor geologisch veldwerk en fossielen zoeken. De excursie eindigt om 17.00 uur in Namen en omstreeks 21.00 uur afscheid in Utrecht.

Neem mee: kleding die tegen een stootje kan, goede wandelschoenen, regenkleding, hamer, beitel en een rugzak.
Prijs: € 200,- per persoon.

Bij de prijs inbegrepen:
• reis Utrecht – Ardennen v.v.
• diner op vrijdag
• overnachting in Vaalbeek
• ontbijt en lunchpakket
• studiemateriaal
• lezing op vrijdagavond
• vervoer naar de veldlocaties in de Ardennen

Aanmelden? www.weet-magazine.nl/excursie of mail naar [email protected]

LEUK ARTIKEL?
Bent u blij met dit artikel? Het onderhoud en de ontwikkeling van deze website vragen financiële offers. Zou u ons willen steunen met een maandelijkse bijdrage? Dat kan door ons donatieformulier in te vullen of een bijdrage over te schrijven naar NL53 INGB000 7655373 t.n.v. Logos Instituut. Logos Instituut is een ANBI-stichting en dat wil zeggen dat uw gift fiscaal aftrekbaar is.

Written by

Dit artikel is met toestemming overgenomen van Weet-Magazine. Regelmatig wisselen we artikelen uit met het tijdschrift Weet Magazine. Abonnee worden? Klik dan hier.